Superettanspelarna gästade ungdomsverksamheten

Under onsdagen hade HBK en fadderdag, då spelarna från herrlaget var med på ungdomslagens träningar. Det var allt ifrån bollövningar med Peter Larsson för de allra yngsta i fotbollsskolan till lite mer avancerade övningar för de äldre spelarna med Sadat Karim och Malkolm Nilsson som stod på agendan.
Glada barn- och ungdomsspelare i HBK fick under onsdagen besök av spelarna från vårt herrlag, för en dag med spännande övningar och aktiviteter i samband med träningarna i Kombihallen och på Halmstad Arena IP:s konstgräs. På plats fanns de allra yngsta i fotbollsskolan flick och pojk, de äldsta i PF15-lagen och spelare i alla åldrar däremellan. – Det är kul att de kommer ner och kör, det är kul att se glädjen i ungdomarnas ögon. Det finns någon form av idolisering och kanske även en längtan att få vara en a-lagsspelare, säger Adam Kihlman, tränare för P13. 

Stefan Mildaeus, ungdomsansvarig i HBK, var mycket nöjd med fadderdagen. 

– Det är kul att binda ihop den yttersta elitverksamheten med vår breddverksamhet. Herrspelarna är ju förebilder för många i våra ungdomslag, säger Stefan Mildaeus.Alexander Johansson och Andreas Johansson lockade fram många skratt när de fick spela boll med HBK:s yngsta spelare. Den en timme långa träningen avslutades med att barnen ställde sig i en ring och ropade ”Himlen är blå! Tack vare HBK!” tillsammans med sina idoler. Det var många leenden och rosiga kinder när barnen sprang till sina föräldrar för att berätta om träningspasset.

Inne i Kombihallen körde Jonathan Svedberg och Oscar Petersson skottövningar med de yngsta flicklagen och Alexander Berntsson gav goda råd till F11 och F13 när de spelade match på en av konstgräsplanerna.– En fantastiskt lyckad dag, där du kunde ta på den goda känslan av att tillhöra en förening. Oavsett om du är skyttekung i Superettan eller om du precis börjar din resa på fotbollsplanen, säger Stefan Mildaeus.