SM-silver till HBK U17 efter seger mot MFF

Det blev HBK-seger med 3-2 i en minst sagt spännande och nervkittlande match mot guldjagande Malmö FF. I och med segern blir det ett finfint SM-silver till HBK:s U17-lag.
Malmö FF, som vid seger kunde kamma hem ett SM-guld, satte fart direkt och var nära att göra ledningsmålet. Men HBK:s Eric Svensson fick rädda två gånger om vid mållinjen.

Så småningom jämnade spelet ut sig, och HBK kom in i matchen. Hampus Häägg hade ett avslut som gick strax utanför mål och Filip Larsson hade en frispark som gick över.

Men med en halvtimme spelad gjorde Johan Gudmundsson 1-0 till de blåsvarta och den månghövdade publiken fick jubla. Precis innan paus var Malmö FF väldigt nära en kvittering, men drog istället på sig ett rött kort då en av spelarna skrikit ett könsord.

1-0 i halvtid och ett MFF som gick ut med full kraft i jakt på en kvittering. Och med bara fyra minuter spelade av den andra halvleken kom 1-1-målet. Med en man mer på plan kunde HBK sen pressa på och skapade ett par målchanser, bland annat genom ett par farliga frisparkar och en nick som dessvärre gick rakt på målvakten.

Och istället för ett ledningsmål för HBK var det gästerna MFF som tog ledningen med kvarten kvar, i samband med en hörna.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid fick HBK dock straff, och säkre straffskytten Eric Svensson stegade fram och satte stabilt 2-2. Bara några minuter senare smällde det till igen då Hampus Häägg gav HBK ledningen med 3-2.

I en match som betydde mycket blev det sen heta känslor, och MFF drog på sig två röda kort och HBK fick ett rött kort. Det blev många tilläggsminuter, men HBK lyckades rida ut stormen och vann tillslut med 3-2, vilket innebär ett finfint SM-silver, eftersom Hammarby vann sin match.