P15 vann träningsmatch mot IFK Norrköping

Nu är det höstlov i skolorna och det utnyttjade IFK Norrköping för att komma ner på höstlovsläger till västkusten och spela matcher. HBK:s P15 tackade ja till matchen som gick av stapeln vid lunch under måndagen. - En P15-match i väldigt högt tempo mot ett lag som vi vanligtvis inte stöter på. ”Peking” ställde till det för oss stundtals med sitt aggressiva, högpresspel, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare.
Det är inte ofta vinden inte viner på Halmstad Arena, men måndagen den 28 oktober var en sådan höstdag då vinden var borta och solen sken. En väldigt vacker höstdag med andra ord. Och då passade HBK:s P15-lag på att ta emot IFK Norrköping i en träningsmatch.

HBK P15 inledde matchen med att ha bollinnehavet men ”Pekings” aggressiva press gjorde det svårt för de unga blå gardet att ta sig framåt och skapa målchanser.

Ju längre halvleken led desto mer hittade HBK förbi pressen. HBK tog ledningen efter elva minuter efter ett fint anfall som startat nere på egen planhalva där bollen i nästsista skedet nådde högerbacken Emil Annerhult vid straffområdet som längs backen tryckte in bollen hårt till en framskjutandes Enis Krasniqi.
Resultat stod sig halvleken ut.

- Vi pratade mest om hur IFK pressade oss för att lösa upp de knutarna under andra halvlek och även om vad vi hade gjort väldigt bra under första, vilket var vårt passningstempo och egna försvarsspel, säger Alexander Arvidsson, assisterande i P15.

I andra ökade HBK på ledningen dubbelt upp genom fint avslut av Lorent Mehmeti (2-0) och Elliot Hintsa på straff. I matchens slutskede reducerade gästerna till 3-1 innan HBK fastställde slutresultatet efter en fin individuell prestation av Pontus Carlsson som friställde Enis Krasniqi i straffområdet.

- En rolig och bra genomförd höstavslutning för oss då vi nu tar en vecka ledigt innan vi smygstartar upp som P16 i november med ligacupmatcher mot Landskrona, Ängelholm och Varberg, säger Morgan Ljungkvist.

Halmstads BK – IFK Norrköping, P15 träningsmatch, 4 – 1 (1 – 0)

Isak Svensson (ut 75) – Emil Annerhult (ut 70), Viktor Dahlin, Wilmer Hesselgren, Axel Persson (ut 46, in 70) – Pontus Carlsson (ut 35, in 46), Kazper Karlsson (ut 70), Besnik Callaku (ut 46, in 70), Hugo Eliasson – Elliot Hintsa (ut 46, in 70), Enis Krasniqi (ut 70, in 80)

Avbytare: Valon Asllani (in 75), Kalle Jatta Henriksson (in 46), Egon Kurtulus (in 46), Lorent Mehmeti (in 35, ut 80)
Mål: 1-0 (11) Enis Krasniqi (Emil Annerhult), 2-0 (50) Lorent Mehmeti (Kalle Jatta Henriksson), 3-0 (76) Elliot Hintsa, straff, 3-1 (83), 4-1 (86) Enis Krasniqi (Pontus Carlsson)