Ny seger för U21 i Baltic Sea Cup

HBK:s U21-lag kunde mer eller mindre avgöra matchen mot Pogon Stettin mellan matchminut 27 till 32 då laget dundrade in tre mål på fem minuter. Slutsiffrorna blev dock 5-2, efter att gästerna spelat upp sig i den andra halvleken.

Inledningsvis var det två lag som så smått kände på varandra, och både gästande Pogon Stettin från Polen och hemmalaget hade ett par halvchanser framför mål.

Men med knappa halvtimmen spelade exploderade HBK framåt. 1-0-målet var Emil Tot Wikströms mål, även om bollen gick på en försvarare och in i målet. 2-0 kom två minuter senare, då Johan Oremo utökade direkt. Och publiken hann knappt ta fem andetag till förrän det kom ännu ett mål. Emil Tot Wikström spelade fram till Alexander Johansson, som kunde trycka in bollen i mål.

Innan halvtidsvisslan ljöd hann Alexander Johansson göra ytterligare ett mål. Han tog ner bollen, tog sig förbi målvakten och kunde relativt enkelt rulla in HBK:s fjärde mål för eftermiddagen.

I den andra halvleken kom gästande Pogon Stettin ut med en större aggressivitet och kunde reducera ganska omgående till 4-1. Men Emil Tot Wikström replikerade bara några minuter senare då han kom rusande i full fart och tryckte in 5-1.

Gästerna lyckades reducera ytterligare en gång, men sen var det slut på målgörandet, och 5-2 blev slutsiffrorna för denna match. Det innebär att HBK vunnit två av sina tre matcher, och kryssat en. Ett U21-lag som går väldigt bra även i U21-Allsvenskan.

Startelvan: Malte Påhlsson - Jacob Olsson, Edvin Kurtulus (45), Peter Larsson, Isac Larsson - Oscar Petersson, Andreas Hadenius, Jonathan Svedberg (73), Emil Tot Wikström (80) - Johan Oremo (64), Alexander Johansson

Avbytare: Max Johnsson, Lucas Bresmar, Taulant Peci (73), Isac Harrysson (64), Nils Strandahl, Oliver Hintsa (45), Mohammad Alsalkhadi (80)