HBK värvar – Alva Hed och Hanna Comnell klara för damlaget

HBK gjorde under torsdagen klart med två nya spelare. Alva Hed och Hanna Comnell, som tidigare spelat i Halmia, ansluter nu till HBK.
Det är två spelare som kan spela på flera olika positioner som nu lämnar lokalrivalen Halmia för att ansluta till HBK. Alva Hed började som mittback, men spelar även på innermittfältet och har även spelat en del som forward. Hanna Comnell är bäst som mittback eller ytterback och en av hennes främsta styrkor är hennes snabbhet och därför kan hon också vara med och hota i offensiven. Hon har bra teknik och tillslag och en spelstil som gör att hon är väldigt tuff att möta.

– Vi har kartlagt hur vi vill lägga upp planen framåt och med dessa två så följer vi den precis.
Detta var de spelare vi först ville ha in för att säkerställa en bra träningsmiljö i vardagen. Båda är dessutom fantastiska personer som bjuder på sig själva, säger tränaren Fredrik ”Fidde” Andersson. 

Och för Alva Hed var just ”Fidde” en stor anledning till att hon valde att lämna Halmia och gå till HBK. 

– Dels är det ”Fidde”. Jag ville ha lite variation på tränare och miljö, jag har varit i Halmia i typ fem år nu och behöver lite ombyte. Jag vet att jag går från Division I till Division II, men jag vill hitta tillbaka till spelglädjen igen, säger hon. 

Andersson har tidigare tränat både Alva och Hanna i IF Centern och följt dem sedan de var 6-7 år gamla. 

– Alva säkerställer att vi kommer få en bra träningsmentalitet i gruppen. Hon är oerhört professionell till sin fotboll vilket är en viktig egenskap upptill att hon är en väldigt bra spelare. Jag har många ljusa minnen från Alvas år som spelare och vet att det är en spelare att lita på.
Hon tar dessutom ett stort ansvar både på och utanför plan, säger ”Fidde” och fortsätter: 

– Hannas snabbhet är ett enormt vapen både offensivt och defensivt. Hon tycker dessutom om att spela fysiskt. Hanna är också väldigt lojal och beredd på att jobba hårt för att nå högt uppsatta mål.

Alva Hed har inte bara spelat en längre period i Division I, hon har också meriter från läger på Bosön med flicklandslaget och har dessutom deltagit på Elitlägret. 

– Jag har spelat i Division I väldigt länge, så jag vill bidra med bra tempo och glädje i HBK, säger hon.  

– När vi nu går vidare så ingår det att säkerställa den befintliga truppen och vi behöver besked om vilka som stannar kvar. I planen så har vi också utrymme för att ta in spelare som ersätter eventuella avhopp. Vi har många spelare i truppen som är intressanta för andra klubbar och här löper vi en viss risk för tapp men vi har också ett program för spelare att fortsätta utvecklas för att nå sitt "tak" hos oss, säger ”Fidde” Andersson och fortsätter:

– Vi har bara börjat men vi känner stor trygghet med denna inledning och välkomnar båda tjejerna till HBK!