HBK tvåa i U21-Allsvenskan efter 5-1-seger mot Häcken

HBK slutar på en finfin andraplats i U21-Allsvenskan efter dagens storseger mot BK Häcken på hemmaplan.
HBK fick en bra start på matchen när Häcken kom på besök. Alexander Johansson hade visserligen två riktigt fina lägen i sjunde och åttonde minuten, varav vid det senare läget gick bollen in i mål - men det hela vinkades av för offside.

Men i elfte minuten smällde det. Oscar Petersson fick tag på bollen efter ett inkast. Han fick direkt en Häckenspelare i ryggen, men bestämde sig för att fortsätta framåt och tog sig rakt igenom ett passivt Häckenförsvar och kunde sedan vackert göra 1-0.

Med en halvtimme spelat blev det Alexander Johansson-show. "Alle" gjorde 2-0 i 30:e minuten och 3-0 i 33:e minuten, vilket också blev paussiffrorna.

Edvin Kurtulus var inte bara kapten, utan fick även göra mål dagen till ära, då han nickade in 4-0 efter bara två minuters spel i den andra halvleken.

Malte Påhlsson i HBK-målet fick visa att han är en bra keeper då han gjorde ett par bra räddningar, men Häckens reduceringsmål kunde han inte göra något åt, och Alexander Nilsson fick hjälp av stolpen när gästernas enda mål för dagen kom.

Med tio minuter kvar av matchen gjorde Johan Oremo HBK:s femte mål, och det blev därmed seger med 5-1 för de blåsvarta.

Det innebär en finfin andraplats i U21-Allsvenskan Södra Höst, och HBK:s U21-lag har endast förlorat en enda match i U21-Allsvenskan denna säsongen.