HBK ställs mot Brage på söndag

Tabelltrean IK Brage kommer på besök till Halmstad på söndag, då det är dags för sista hemmamatchen för säsongen för HBK:s räkning.
IK Brage har mycket att spela för när laget kommer till Örjans vall på söndag. Det finns en plats i Allsvenskan 2020 i potten, och Brage är ett av fyra lag som har chansen att ta en direktplats eller kvalplats till serien över Superettan. 

HBK kommer från en fin form med tre raka segrar, och har gjort tre mål i de tre senaste matcherna, och dessutom hållit nollan i två av de tre senaste matcherna. 

Brages form är lite svajig med två förluster, två segrar och ett kryss de senaste fem matcherna, men Borlängelaget kommer från en 3-1-seger mot fjärdeplacerade J-Södra i senaste matchen. 

Matchen mellan HBK och Brage börjar klockan 15 på söndag, men grindarna öppnar redan klockan 14. Då kan man besöka souvenirshopen, som har 50% rabatt på allt, Kvasterian, någon av våra kiosker, vår foodcourt eller medlemspuben. 

Dessutom kommer vi tacka Peter Larsson och Jesper Westerberg för tiden i HBK och önska dem stort lycka till i framtiden.

Motståndarkollen: IK Brage

Senaste matcherna (formen): IK Brage har, trots att man är ett topplag, haft det lite svängigt de senaste matcherna. Laget kommer visserligen senast från en 3-1-seger mot tabellfyran Jönköpings Södra, men dessförinnan var det ett kryss, en seger och två förluster på kontot. 

3-1-seger mot J-Södra, 2-2 mot Trelleborg, 3-2-seger mot Frej, 1-2-förlust mot Degerfors och 2-3-förlust mot ÖIS. 

Senaste mötet i Superettan: 2-0-seger till Brage i tredje omgången.

Tabellplacering: 3:a

Tränare: Klebér Saarenpää

Tabellplacering de senaste åren: 6:a i Superettan 2018, 1:a Division I Norra 2017, 4:a Division I Norra 2016, 7:a Division I Norra 2015. 

Spelare att se upp med: Brage har två spelare med i skytteligans topp 10 i Superettan. Dels är det Kouakou, som trea med 14 fullträffar och Lundin, på en sjundeplats, med elva mål. 

Senaste startelvan: Rosendal, Hindrikes, Garcia, Liljestrand, Hjertstrand, Morsay, Lundin, Hellberg, Sellin, Kouakou, Lundin