HBK möter IK Frej Täby på bortaplan

På fredag är det dags för Superettanfotboll igen efter landslagsuppehållet. Då möter HBK IK Frej Täby på bortaplan.
Senast HBK mötte IK Frej Täby var på Örjans vall i slutet av juni. Då blev det storseger med 4-1, efter mål av Sadat Karim (3) och Rasmus Wiedesheim-Paul. Den senare har, under landslagsuppehållet, varit iväg på landslagsuppdrag för P20-landslaget. Även Erik Ahlstrand har fått prova på att spela landslagsspel för P18-landslaget. 

Men nu lämnar vi landslagsspel bakom oss och fokuserar på nästa utmaning; nämligen bortamatchen mot IK Frej Täby. HBK kommer från tre segrar de fyra senaste matcherna och har gjort nio mål framåt, och bara släppt in tre mål. 

Matchen spelas på Vikingavallen, fredagen den 18 oktober, och börjar klockan 19. 

Biljetter köper du enklast via denna länk.

För bortasupportrar är det sektion E som gäller, och biljetterna kostar 80 kronor för vuxna och 40 kronor för ungdomar upp till 16 år. 


Motståndarkollen: IK Frej Täby

Senaste matcherna (formen): Frej kommer från ett kryss i senaste matchen mot Dalkurd och en förlust med uddamålet mot Brage. Dessförinnan var det tre raka segrar för Stockholmslaget.

1-1 mot Dalkurd, 2-3-förlust mot Brage, 3-0-seger mot BP, 1-0 mot GAIS och 3-0 mot Syrianska. 

Senaste mötet i Superettan: 4-1 till HBK på Örjans vall 

Tabellplacering: 13:e plats

Tränare: Pablo Pinones Arce

Tabellplacering de senaste åren: 9:a i Superettan 2018, 14:e plats i Superettan 2017, 10:e plats i Superettan 2016. 

Spelare att se upp med: Oke Akpoveta är tillbaka i IK Frej, och HBK:are kanske minns honom som tvåmålsskytt när Frej vann mot HBK med 5-2 säsongen 2016. Sen han återvände till IK Frej, den 31 juli, har det blivit åtta matcher och tre mål. Andra spelare att se upp med är Mattias Bouvin, med två mål och fem assist, och Pedro Ribeiro som är målfarligast i Frej med fyra fullträffar. 

Senaste startelvan: Magnusson,  Millbert, Birkfeldt, Ekdal, Carlos, Zeidan, Ribeiro, Bengtsson,  Hudu, Bouvin, Akpoveta