HBK leder U17-Allsvenskan efter 3-0 mot Sirius

Det blev en solig och trevlig eftermiddag i Harplinge för HBK U17 när man på lördagen tog emot och besegrade IK Sirius med 3-0 i U17-Allsvenskans slutspelsserie.
 Det var fint arrangerat av HGH som samtidigt hade ungdomsavslutning på plats, så det var verkligen kul att komma ut och spela match här, säger Robert Nordström efter utflykten till Tranevall.
 
Trots en blygsam placering i tabellen visade Sirius prov på ett bra spel som satte HBK:arna på prov, men det var dock Bollklubben som skapade målchanserna i den första halvleken. Men det skulle dröja en halvtimma innan Charlie Dagård spräckte Sirius nolla med ett fint vänsterskott och samtidigt fick han göra sitt premiärmål i serien.
 
I andra halvlek blev HBK ännu mer spelförande. Redan efter fyra minuter vände Nils Thelander på spelet och gav Jonathan Wadensten en fin boll på högerkanten, och han i sin tur spelade en perfekt boll mellan Sirius backlinje och målvakt och mitt framför målet vräkte sig Eldin Becirovic fram och satte 2-0 till HBK.
 
HBK hade sedan x antal målchanser, men det skulle till en fast situation för att göra trean. Det var Måns Mårtensson som med en fin vänsterfrispark nådde Eric Svensson på bakre stolpen och skytteligaledaren nickade bestämt in 3-0 till de blåa som sedan även skulle visa sig bli slutresultatet.
 
 Viktigast var såklart att vinna idag men vi kan lite bättre spelmässigt och vi måste bli lite effektivare när målchanserna dyker upp, säger assisterande tränaren Mattias Olofsson efter matchen.
 
Med två omgångar kvar så leder nu Halmstads BK kampen om SM-bucklan och den spännande tabellen kan du se här.
 
Två tuffa matcher återstår nu för HBK-grabbarna, på lördag väntar Hammarby på bortaplan och sedan avslutas seriespelet mot Malmö FF på hemmaplan söndagen den 20 oktober.
 
HBK U17 – IK Sirius  3-0  (1-0)
1-0  (31) Charlie Dagård, 2-0 (49) Eldin Becirovic, 3-0 (71) Eric Svensson.
 
Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Jonathan Wadensten, Nils Thelander, Måns Mårtensson (74), Robin Berggren (74) – Hampus Häägg, Eldin Becirovic (80). 

Avbytare: Axel Jönsson (74), Eric Wiberg (74), Ardi Hajdari (80), Filip Ericsson, Jonathan Falk, Remo Gottfredsen, Samuel Svensson.