HBK Futsal laddar inför hemmapremiären

På lördag klockan 14 är det äntligen dags för HBK Futsals premiärmatch. Färgelanda IF står för motståndet och skådeplatsen är Högskolehallen. ”Vi är taggade inför säsongen och vi känner oss redo,” säger nyförvärvet Derrick Daffour.  
Försäsongen har pågått ett bra tag nu, och de sista träningsmatcherna är spelade. På lördag är det dags för seriepremiär för HBK Futsal. En av spelarna som är uttagen till matchtruppen är nyförvärvet Derrick Daffour, som blickar tillbaka på en bra försäsong. 

– Försäsongen har gått bra faktiskt. Jag har känt mig välkommen och laget har tagit emot mig väl. Vi startade igång tidigt och vi har fått chansen att träna på många olika grejer. Vi har spelat träningsmatcher och det har gått bra. Spelet har varit både bra och dåligt, men det är det träningsmatcher är till för. Vi är taggade inför säsongen på lördag och vi känner oss redo, säger han. 

Det är Färgelanda IF som står för motståndet på lördag, och Daffour tror att en viktig nyckel i matchen blir att alla spelare måste vara fokuserade. 

– Vi har tränat på mycket grejer och det blir viktigt att vi tar med det till matcherna och inte blir för fega. Det kan vara ett bra lag vi möter, men vi ska fokusera på det vi har tränat på. Allt kan hända, matchen är 40 minuter lång. Jag bryr mig inte om ifall vi ligger under, utan det viktigaste är att vi ska kämpa och komma fokuserade. Vi måste verkligen vara påkopplade i skallen från minut ett, förklarar han.

Och målbilden är solklar:

– Vi går in för att kämpa och vinna varje match. Auran i laget just nu är på topp och jag tror det kommer vara en spännande säsong. Vi har bra spelare och duktiga tränare som tar sig tid och lär ut. Alla kommer i tid till träningarna och det öppnar för en bra säsong. Vi har höga förväntningar på oss själva men är samtidigt ödmjuka. Vi vill bjuda på bra futsal och kämpa tills domaren blåser av matchen. 

Hur skulle du beskriva dig själv som futsalspelare?

– Jag skulle beskriva mig själv som en targetspelare som är väldigt stark och jag älskar att ha boll på fötterna. Jag är ingen typisk målskytt, utan gillar att passa fram och hitta lägen för mina medspelare. Jag är en lugn och hyfsat bra medspelare att ha i laget. Och jag vill alltid det bästa för laget.

Matchen mellan HBK Futsal och Färgelanda spelas lördagen den 19 oktober klockan 14:00 i Högskolehallen.