Hammarby vann mot HBK U17 med 3-2 i spännande match

Seriefinalen i U17-Allsvenskan mellan Hammarby och HBK blev just så välspelad och spännande som man på förhand kunde tro. Efter 1-1 i paus så drog Hammarby ifrån till 3-1 men HBK reducerade till 3-2 med 18 minuter kvar men nådde inte hela vägen fram. Hammarby tog nu ledningen i serien med en omgång kvar att spela.
Matchen började lite trevande på Hammarby IP:s konstgräs men efter en kvart fick HBK till ett snabbt anfall där Johan Gudmundsson tog sig förbi på sin högerkant och slog ett hårt inlägg som Hampus Häägg nådde högst på och med pannan styrde han vackert in 1-0 till HBK.

Hammarby kunde dock blott två minuter senare kvittera till 1-1 efter ett fint anfall.

Vi fick den starten vi ville ha. Men tyvärr kunde vi inte förvalta den mer än ett par minuter, säger Alexander Sakac i HBK-lägret.

1-1 var sedan paussiffrorna, men redan fyra minuter in i andra halvlek fick Zackarias Nilsson se en projektil susa in i krysset bakom sig fram till 2-1 till ”Bajen" som sedan också blev 3-1 efter en timmes spel.

HBK-spelarna gav dock inte upp och fick också in en reducering till 3-2 när Filip Larsson fick till ett fantastiskt skott på en frispark 20 meter från mål.

Då var det 18 minuter kvar + mycket tillägg då de grönvita spelarna låg ner i parti och minut i andra halvan av matchen och HBK inledde en kvitteringsjakt för att få till ett oavgjort resultat som hade inneburit fortsatt serieledning.

Men trots ett flertal hörnor och spelövertag sista kvarten där bollen låg och snurrade på mållinjen ett par gånger så ville inte bollen in i Hammarbymålet och när sedan domaren blåste av efter 90+6 så var det sedan ett bedrövat blått lag som fick vända hem till Halmstad men noll poäng i bagaget.

Idag mötte vi ett väldigt bra lag som det absolut inte är någon skam att förlora mot, säger huvudtränaren Robert Nordström och fortsätter:

– Vi är dock otroligt nära att ta en poäng. Många andra spelare hade vikit ner sig efter 1-3 på bortaplan, men våra killar jobbade bara ännu hårdare och är tillslut bara en hårsmån från en pinne så vi är stolta och imponerade av spelarnas ”fighting spirit” och känsla för att jobba hårt för varandra och det ska vi ta med oss in i sista matchen mot MFF på söndag.

Det återstår nu alltså bara en omgång i U17-Allsvenskans Slutspelsserie där vinnaren kan titulera sig Svenska Mästare och  HBK är ett av lagen som fortfarande kan vinna titeln om man på söndag slår Malmö FF och BP tappar poäng mot Sirius.

Alla matcher i sista rundan spelas samtidigt på söndag 20 oktober klockan 14.00 där HBK alltså tar emot Malmö FF på hemmaplan. Spelplats är preliminärt U17:s normala hemmaplan på Halmstad Arena plan 2 (Sannarp B) men vi återkommer om detta när det i veckan spikas var matchen ska spelas.

Hammarby U17 – HBK U17  3-2  (1-1)
0-1  (16) Hampus Häägg, 1-1 (18), 2-1 (49), 3-1 (59), 3-2 (72) Filip Larsson.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson (87), Viktor Håkansson, Charlie Dagård (85) – Johan Gudmundsson, Nils Thelander, Axel Jönsson (60), Robin Berggren (60) – Jonathan Wadensten, Hampus Häägg. Avbytare: Måns Mårtensson (60), Oscar Murro (60), Edwin Cronvall (85), Arlind Begolli (87), Eldin Becirovic, Eric Wiberg, Petter Andersson.