Viktor Ljung återvänder till HBK

Allround-backen Viktor Ljung kommer tillbaka till HBK. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. ”Det känns skönt att vara tillbaka i klubben som jag har i hjärtat,” säger han själv om comebacken.
– Det är en riktig HBK:are som vänder hemåt. En välskolad backlinjespelare som är gångbar på samtliga fyra positioner i vår backlinje. Viktor kommer från en mycket stark säsong i Värnamo där han har fått vara frisk och visat vilken duktig spelare han är. Jag ser fram emot att få jobba med och utveckla Viktor ytterligare, säger HBK:s manager Magnus Haglund om nyförvärvet. 

Viktor Ljung själv berättar att han har längtat efter att återvända till HBK sedan han lämnade klubben för några år sedan. 

– Jag har känt att jag saknat klubben sen jag lämnade den. Sen var det inte så rolig tid i Helsingborg med skador och så. Sen har jag haft skador i typ tre år och det är först nu jag spelat lite mer. Men drivkraften har varit att få komma tillbaka till HBK och spela på Örjans vall. Så det känns skönt att vara tillbaka i klubben som jag har i hjärtat.

Och att HBK betyder mycket för Viktor Ljung råder det inga tvivel om.  

– Det är väl allt. Det är där jag har fått kärleken till fotbollen, när jag kollade på fotboll tillsammans med pappa som liten och när jag som 13-åring började spela i ungdomslagen. Så det är klart att klubben betyder oerhört mycket. 

Viktor Ljung debuterade i Allsvenskan för HBK 2010, och lämnade klubben för Helsingborgs IF inför säsongen 2016. Men tiden i Helsingborg blev långt ifrån som Ljung hade tänkt sig. 

– I första allsvenska matchen, i 88:e minuten, drog jag korsbandet. Sen har jag haft problem med den i två år. Jag har inte fått en ordentlig rehab. Sen spelade jag för Levanger FK i Norge och efter första säsongen i Norge åkte jag till Simon Bakkioui (HBK:s sjukgymnast) och fick lite koll på det, och nu har jag varit skadefri i 1,5 år och spelade 29 startmatcher av 31 för IFK Värnamo, så i år har det känts bra. 

Förutom när han själv spelat, har Viktor Ljung sett de flesta av HBK:s matcher denna säsongen. De flesta har han sett via Cmore, men han har varit på plats på Örjans vall ett par gånger också. 

– Så jag har bra koll på laget. Det känns nästan som att jag känner alla spelarna, säger Viktor Ljung.

Nu ser Ljung fram emot att få gå ut på Örjans vall och spela fotboll med HBK igen. 

– Det ska bli väldigt kul att spela inför fansen igen och jag ska verkligen ge allt för att vi ska nå målet att gå upp i Allsvenskan så småningom. Jag hoppas vi kan locka tillbaka flera Halmstadbor till Örjans vall. Vi hade ett jäkligt bra år 2014 då vi spelade bra och lockade en del folk. Vi vill tillbaka till det, avslutar Viktor Ljung.