Uppdatering från HBK Dam – detta händer just nu

HBK:s damlag, som kommer spela i Division I kommande säsong, planerar för fullt inför 2020. I lördags bjöd laget in ett tiotal spelare som fick en inblick i HBK Dams verksamhet. 
– Det blev en heldag! Först började vi med träning på konstgräset på Sannarp och sen åkte vi vidare till Örjans vall. Där kollade vi på lokalerna och sen käkade vi lunch uppe i restaurangen, berättar HBK Dams tränare Fredrik ”Fidde” Andersson. 

Därefter hade ”Fidde” en presentation om HBK och berättade om klubbens historia och hur läget ser ut idag, samt presenterade upplägget för kommande säsong. Sen bar det av tillbaka till Sannarp där det spelades en internmatch. 

– Där fick vi se många fina prestationer, trots att alla inte är bekanta med varandra. Jag fick många svar, och det var det jag var ute efter. Av de som var med och som inte är våra egna spelare finns det några som vi vill gå vidare med och försöka knyta till oss, berättar ”Fidde.”

HBK Dam besöker också flera klubbar runtom i Halmstad för att bland annat prata om HBK:s tankar framöver. 

– Vi vill växa i takt med klubbarna runtomkring i Halmstad. Vi behöver hjälp av dem, och vill ha deras bästa spelare när tiden är mogen, men vi vill inte tömma deras trupper. Snarare vill vi leva lite i symbios med dem. Klubbarna vi träffat hittills har varit positivt inställda till det, berättar Fredrik Andersson.