U16 inledde Ligacupen med seger

På söndagslunchen smygstartade säsongen för nya U16 med match i Ligacupen mot Ängelholms FF. En match HBK vann komfortabelt. – Vi öppnade matchen väldigt väl med 3-0 efter dryga 20 minuter, sen gick vi ner oss lite i tempo och kvalitet, säger Alexander Arvidsson, assisterande tränare i U16.
Som sagt inledde HBK väl med mycket boll och med ett frejdigt kantspel. 1-0 kom efter att högerbacken Emil Annerhult satt upp en fin fart och sökte Lorent Mehmeti framför mål där Lorent störde tillräckligt för att motståndaren skulle sätta bollen i eget mål. Lorent fick dock komma med i protokollet strax därefter när hans hörna nådde Wilmer Hesselgren som via en stenhård nick via ribban till slut kom över mållinjen.

Lorent gjorde sedan 3-0 efter passning av Albin Binnefors när dryga 20 minuter var spelade. HBK tappade stinget och började med svårare grejer, mer individuellt spel och slarvade mer, men hade ändå koll på matchen. Ängelholm reducerade på en hörna strax innan paus.

– Vi är nöjda med farten och spelet första 20 där vi drev det rejält och framförallt fick in mycket passningar och inlägg i motståndarnas box. Sen gick vi ner oss lite och hörnmålet vi släpper in var ganska onödigt, men beror på att inställningen gått ner en bit, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare, som ville se ett HBK som drev andra halvlek från start till mål.

Hemmalaget gjorde som helhet en bättre andra halvlek och när matchen var slut hade det utökats till 7-1 efter några fina mål.

– Det är en utmaning att driva matcher i 90 minuter när man är bättre än motståndarna. En eloge till Ängelholm som aldrig vek ner sig, utan tvingade oss att göra bra saker för att skapa våra målchanser, säger Rikard Karlsson, assisterande tränare i U16.

Halmstads BK - Ängelholms FF 7 - 1 (3 - 1)