Torbjörn Arvidsson ny assisterande tränare i HBK

Torbjörn Arvidsson kommer tillbaka till HBK och blir ny assisterande tränare efter Keith Millen. ”Den resan HBK håller på att göra nu hade varit väldigt trevligt att få vara en del av,” säger Torbjörn Arvidsson.
”Stå upp, som Torbjörn Arvidsson, stå upp, som Torbjörn Arvidsson...” ekar fortfarande med jämna mellanrum på arenor runtom i Sverige. Torbjörn Arvidsson är, trots att det var många år sedan han själv spelade på Örjans valls gräsmatta, en stor legend bland HBK-supportrar. Med över 300 allsvenska matcher i bagaget är han den spelare som spelat flest allsvenska matcher i HBK-dressen och han har dessutom vunnit SM-guld med HBK två gånger. 

Och nu står det alltså klart att Torbjörn Arvidsson tar över som assisterande tränare i HBK efter att Keith Millen valt att åka tillbaka till England. Arvidsson har tidigare varit assisterande tränare i just HBK, men har de senaste åren varit i Varbergs BoIS och Kalmar FF. 

– Han är en hårdför, tuff och lojal innermittfältare som alltid lämnade sitt hjärta ute på plan som spelare i alla de 306 matcherna han representerade HBK i Allsvenskan. Som tränare är han otroligt ambitiös och noggrann, och han brinner verkligen för att utveckla varje spelare. Tobbe kommer bli en stor tillgång för Halmstads Bollklubb de kommande tre åren, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

– Den tjänsten som Magnus och HBK har presenterat för mig känns oerhört inspirerande. Det är inget snack om saken, det är någonting jag är väldigt intresserad av. Klubben har en spelartrupp, vad jag förstår, som är väldigt hängiven och har stor vilja att prestera och utvecklas. Den resan HBK håller på att göra nu hade varit väldigt trevligt att få vara en del av, säger Torbjörn Arvidsson.

Att HBK betyder mycket för ”Tobbe” råder det inga tvivel om. 

– Klubben betyder oerhört mycket. En klubb, ett klubbmärke och alla medlemmar. Passion, hjärta. Jag satt och funderade på det igår, vilken lidelse och hur mycket man har lagt ner av sig själv i en klubb och varit så hängiven. Då blir man nostalgisk och börjar tänka bakåt, men det ska vi inte göra, vi ska tänka framåt nu. Men det får bli en extra god känsla. Det hade inte varit givet att göra detta i en annan klubb eller förening, 

Vad vill du bidra med i HBK? 

– Jag hoppas kunna påminna om att det är varje dag som gäller, varje pass och varje minut. Jag hoppas kunna ge någon extra nyckel till individen och laget. Jag vill vara en del och hjälpa spelarna i deras utveckling och även lagets utveckling på ett bra sätt med den erfarenheten och det kunnandet jag har. Jag vill själv visa en hängivenhet som smittar av sig. Jag kommer vara där för spelaren och för laget och det hoppas jag att de kommer känna.  

TORBJÖRN ARVIDSSON
Född 6 maj 1968. 
Från Kalmar FF 1989, slutade 2006.

Individuell/ass. tränare 2006-15.
Övriga tränaruppdrag Varbergs BoIS 2016-17, Kalmar FF 2018-19

UEFA-matcher/mål: 14/1. 
Royal League-matcher/mål: 1/0. 
Allsvenska matcher/mål: 306/22. 
Kvalsvenskan matcher/mål: 15/2. 
Div 1-matcher/mål: 13/5.

Guld 1997, 2000, lilla silver 1995, 1999, brons 1998, cupguld 1995. 
Årets Kvast 1994. 
Cupmästare med Kalmar FF 1987. 
Landskamper: 2 U.