Sju HBK-talanger kallade till landslagsläger

Så mycket som sju HBK-talanger från P04- och P03-lagen har kallats till landslagsläger på Bosön i slutet av november. ”Det är jättetrevligt att våra spelare efter en fin säsong blir belönade med att få åka upp till Stockholm och vara med på landslagsläger,” säger Robert Nordström, akademiansvarig på HBK. 
Två HBK-spelare åker till P03-landslagets samling, och fem stycken till P04-landslagets dito. 

Zackarias Nilsson är en välväxt målvakt född 2003 som haft ett händelserikt år med både matcher i U17- och U19-allsvenskan samt landskapsdebut då han fick följa med Future Team och möta bland annat Belgiens dito. 

Jonatan Falk är en vänsterfotad mittback med god fysik som har gjort en bra säsong i klubbens U16-lag men även visat prov på sin fina förmåga i U17- och U19-allsvenskan.

– Fina säsonger för de båda spelarna som avslutas med en välförtjänt landslagssamling, säger Johan Bergström, utvecklingsansvarig i HBK. 

Albin Ahlstrand, som har en storebror i HBK:s herrlag, är framförallt mittfältare där han kan utgå både från kant och centralt. Han har en fin teknik blandat med en god spelförståelse och en god fart.

Albin Binnefors, oftast kallad Binne, är forward och har sina styrkor framförallt i djupled och med sitt fina steg.

Wilmer Hesselgren är väldigt duktig att i försvarsspel hantera en mot en och förlorar ytterst sällan. Generellt sett har han en väldigt hög nivå i det individuella försvarsspelet. Har en bra passningsfot på upp till 20 meter och en god grundteknik att hantera sitt offensiva spel. 

Viktor Dahlin är en försvarsspelare med en imponerade fysisk del i spelet. Han är duktig individuellt i sitt försvarsspel och har utvecklat sitt anfallsspel under året, vilket han fortsatt behöver utveckla.

Elliot Hintsa, som också har en storebror som precis blivit upptagen i HBK:s herrlag, är en kreativ forward med fina avslut och fint passningsspel. Kan behöva bli lite mer direkt i sitt anfallsspel och ibland gå rakare mot mål.

– Det är jättetrevligt att våra spelare efter en fin säsong blir belönade med att få åka upp till Stockholm och vara med på landslagsläger, säger Robert Nordström, akademiansvarig på HBK. 

HBK är stolta och glada över att så många av våra talanger får prova på att spela i landslagen, vilket är ett kvitto på att vår akademi- och ungdomsverksamhet håller väldigt hög klass.