Sista matchen för säsongen när HBK möter Syrianska

En händelserik säsong är snart till ända när det på söndag blir dags för sista matchen för säsongen. HBK åker norrut för att möta Syrianska på bortaplan. 

2019 års säsong är snart slut, och det har hänt mycket både på och utanför plan. Bland annat har Dusan Djuric och Mikael Boman återvänt till HBK, Magnus Haglund har tagit över som manager och Reine Almqvist har blivit nygammal analytiker. Gamla hjältar har återvänt till styrelsen, unga talanger har tagit stora steg på fotbollsplanen och flera av våra yngre spelare har fått spela med ungdomslandslagen.


Men innan vi helt kan summera 2019 är det dags för sista matchen för säsongen. Det är Syrianska, ett lag som kämpar i botten av Superettan, som står för motståndet, och som kommer behöva kämpa med näbbar och klor för att, med bästa möjliga utfall, kunna nå en eventuell kvalplats. 


Syrianska har fyra förluster de senaste fem matcherna, medan HBK har fyra segrar de fem senaste matcherna, så formmässigt är det ett lag med en sviktande form som möter ett lag med en väldigt fin formkurva. HBK har dessutom gjort tre mål i de senaste fyra matcherna, och har verkligen fått igång målskyttet på flera spelare. 


HBK kommer senast från en 3-2-seger mot topplaget Brage. 


 Vi är stolta över att slå Brage, speciellt efter underläget med 2-0. Att få vinna och göra tre mål stärker oss. Jag är jätteglad och stolt, sa Magnus Haglund då. 


HBK kan som bäst sluta på en sjätteplats och som sämst bli nia, så det kan hända mycket i denna spännande slutomgång av Superettan.


Matchen mellan Syrianska och HBK spelas på Södertälje Fotbollsarena och börjar klockan 15.