Seger för U21 mot Brøndby

HBK besegrade under tisdagen Brøndby med 3-1, efter två mål från Johan Oremo och ett från Alexander Johansson. HBK har därmed god chans att vinna Baltic Sea Cup.
Det blev en riktigt fin avslutning på U21-säsongen för HBK:s lag då det under tisdagen var dags för den sista matchen i Baltic Sea Cup. Inledningsvis hade HBK svårt att få till ett ordnat spel, och Brøndby spelade aggressivt och pressade hårt.

Trots det kunde HBK, som för dagen var bortalag skapa ett par, tre riktigt bra målchanser, varav en var Johan Oremos nick i ribban.

– Men vi är inte riktigt nöjda i halvlek med prestationen, konstaterar HBK:s lagledare Alf Peterson.

I den andra halvleken höjde HBK tempot och bollen rullade allt snabbare. 1-0 till HBK kom efter 53 minuters spel genom Johan Oremo, som enkelt kunde lyfta bollen över Brøndbys målvakt.

HBK fortsatte att trumma på och samme Oremo satte distinkt 2-0 med kvarten kvar av ordinarie tid efter ett fint inspel från Oliver Hintsa. 3-0 kom knappa tio minuter senare och var matchens läckerbit. HBK drev upp ett mönsteranfall då Jonathan Svedberg levererade en magnifik djupledsboll till Emil Tot Wikström som i sin tur sprintade från försvaret och spelade fram en helt friställd Alexander Johansson, som enkelt kunde rulla in bollen i mål. Hemmalaget lyckades dock få med sig ett tröstmål med bara några minuter kvar av matchen.

Vi går obesegrade ur Baltic Sea Cup mot kvalificerat internationellt motstånd och har stor chans att vinna hela turneringen. Det återstår ett par matcher för de andra lagen, konstaterar Alf Petersson och fortsätter:

U21-laget har gjort en magnifik säsong, och har bara förlorat en match i U21-Allsvenskan. Vi är obesegrade i Baltic Sea Cup.
Vi har haft en fin mix med spelare från A-truppen, som har uppträtt  med en professionell inställning, och unga spelare från akademin som agerat på ett sätt som vi vill och gjort det på ett strålande sätt tillsammans.