Nellie Andersson klar för HBK Dam

HBK Dam har gjort klart med nästa nyförvärv. Det är Nellie Andersson som provat på miljön i damlaget och som nu bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Halmstads Bollklubb. 
– Vi är väldigt glada att vi får Nellie till oss, hon är en dokumenterat skarp målskytt som även gör många assist. Hon är en poängspelare som går att använda i olika roller, säger HBK Dams huvudtränare Fredrik Andersson och fortsätter: 

– Nellie är ju såklart en spelare jag följt i många år, vi har ju ett speciellt band... Men nu är det ju inte för att hon är min dotter som vi värvade henne, utan för hennes egenskaper som spelare. 
Nellie är fostrad i fina föreningen IF Centern och spelade i många år i laget från Kärleken. Där utmärkte hon sig under alla år genom att göra många mål och assist. De senaste två säsongerna har hon spelat i grannklubben IS Halmia och vann lagets interna skytteliga 2019 i Division I. 

– Jag var ju på mina första matcher med HBK samma år som jag föddes så visst har det alltid lockat att spela med dem. Redan första året HBK startade damlag fanns de i tankarna, men Centern och Halmia passade bättre då, säger Nellie Andersson och fortsätter:

– Jag har haft en väldigt bra tid i både Centern och Halmia och har med mig många fina minnen från båda klubbarna. Vi hade något speciellt i Centern med många framgångar som flickspelare både i serier och i cupspel. Mina två år i Halmia har också varit bra där jag spelat med många fantastiska medspelare.

HBK Dam har kommit långt i bygget av truppen inför kommande säsong, men på några platser behöver damerna fortfarande stärka upp för att klara av spel i Division I. 

– Ja, vi kan må bra av några spelare till, men samtidigt har vi ett F16-lag/utvecklingstrupp med många spelare som på sikt kommer konkurrera i damlaget och därför kan vi inte vara för många i truppen, säger ”Fidde.”

Vi hälsar Nellie hjärtligt välkommen till Halmstads Bollklubb.