HBK-seger mot Häcken i årets sista match

HBK besegrade det allsvenska topp 6-laget Häcken med 2-0 i årets sista match. Målskyttar var Dusan Djuric och Johan Oremo.
HBK åkte norrut till Göteborg för att möta BK Häcken i en träningsmatch; tillika säsongens sista match. Efter en mållös förstahalvlek, då Boman visserligen stod för en stolpträff som var nära att resultera, blev det rassel i nätet i andra akten.

Och det var inte allsvenska Häcken som gjorde matchens två mål, utan HBK. Men det var inte långt borta för Häcken. Bara några minuter innan HBK tog ledningen hade hemmalaget ett jätteläge. Malkolm Nilsson var följsam i HBK-målet, och sen dök Andreas Johansson upp som en räddande ängel och fick undan bollen på mållinjen och ut till hörna, och stoppade vad som annars hade varit ett givet mål för göteborgarna.

Men några minuter senare tappade Häcken boll och HBK tog direkt vara på bolltappet. Tillslut kunde Dusan Djuric lägga in bollen i mål till 1-0 för HBK. Och med sex minuter kvar av ordinarie tid fick inbytte och comebackande Johan Oremo sätta spiken i kistan då han siktade lågt mot bortre stolpen och bollen . sedermera gick i stolpen och in i mål.

Vi vinner bollen relativt högt och jag siktar på bortre stolpen. Det är sista matchen för säsongen och vi vill självklart få med ett bra resultat innan vi går på ledighet, säger Johan Oremo i Hallandsposten/GP:s sändning efter segern.

Johan Oremo gjorde alltså sin comeback i herrarnas a-lag efter sin korsbandsskada. Han har tidigare spelat en del med U21-laget och gjort ett par mål där, och nu visade han upp sig direkt med ett mål i träningsmatchen mot Häcken.

Ett annat utropstecken är att Oliver Hintsa fick göra debut i herrarnas a-lag, då han blev inbytt med sex minuter kvar av ordinarie tid.