Grattis Tomas Stierna, 50 år!

På tisdagen fyller Tomas Stierna 50 år. Han spelade två och ett halvt år för HBK, och hann med både ett hattrick och föreningens enda cupguld. Vi ställer oss bakom gratulanterna.
Tomas Stierna fostrades i IF Leikin och var med om deras stora vandring från distriktsserierna till Division I. I Leikins första Division I-match mötte de Helsingborgs IF på Sannarp och en viss Henrik Larsson debuterade i HIF.

Leikin åkte ur ettan direkt 1992 och inför 1995 valde ”Totte” att skriva på för HBK. Att slå sig in i anfallet med konkurrenter som Robert Andersson, Niklas Gudmundsson och Peter Vougt var inte så lätt, och för Stierna blev det endast inhopp första året. Något inhopp blev det inte i cupfinalen mot AIK men ändå ett cupguld för ”Totte” när Hasse Backes mannar fick se sig besegrade.

Första matchen från start kom i maj 1996 på Rimnersvallen när Oddevold stod för motståndet. Det blev 3-0 seger för HBK och Stierna blev stor hjälte genom att göra alla tre målen på tretton minuter runt pausen.

Även i hemmamatchen veckan därpå mot AIK gjorde han mål, men det var hans sista i Allsvenskan. Detta trots att Tom Prahl gav honom chansen från start i elva matcher.

Inför 1997 var anfallet förstärkt med Mats Lilienberg och Stierna hamnade helt utanför truppen. Under sommaren lånades han ut till IF Leikin. Efter säsongen valde han dock spel i Falkenbergs FF.

Tomas är kusin med de tidigare HBK-spelarna Stefan och Roger Lindqvist.