3-0-seger för U19 i Ligacupen

HBK:s U19-lag besegrade Eskilsminne med 3-0 och stod för en fin insats på Halmstad Arena IP:s konstgräs.
Redan i matchens andra minut visade Mohammad Alsalkhadi upp sig, då han hade en boll i stolpen. Bra läge, men Mohammad skulle revanschera sig flera gånger om senare i matchen.

HBK var inledningsvis laget med bollinnehav och spel på offensiv planhalva, men efter stolpträffen hade de svårt att skapa heta chanser. Dock hade Isac Harrysson ett skott tätt över ribban, efter ett fint anfall på högerkanten där Wadensten skickligt vände bort motståndarspelarna.

Men i 35:e matchminuten kunde Mohammad Alsalkhadi vackert göra 1-0. Och bara minuten därefter var Harrysson nära, efter ett fint inspel från Albin Branting, men Eskilsminnes målvakt var med på tårna och räddade.

1-0 stod sig till halvtidsvilan, men 2-0 kom efter ungefär 20 minuters spel i andra akten, efter ett fint samarbete mellan Harrysson och Alsalkhadi. Det var dock Eskilsminne som hade tagit över spelet litegrann, i jakten på en kvittering. Och med ungefär tio minuter kvar hade gästerna en boll i ribban.

Men istället för ett mål till de blågula skåningarna blev det ett 3-0-mål genom Mohammad, som på egen hand kunde driva upp bollen och avsluta.

En gedigen insats mot ett Eskilsminne som, trots underläge, inte gav upp utan kämpade matchen ut.