Veckans spelare: Jonathan Wadensten

Hade han inte spelat fotboll hade han kanske satsat på dart. För Jonathan Wadensten är fotboll livet, och han drömmer om att vinna Allsvenskan med HBK:s U17-lag.
Jonathan Wadensten spelade som ung i Laholm, och då var den stora drömmen att få spela i HBK. 

– Det har alltid varit min stora dröm när jag var liten, och nu spelar jag här, i HBK, så det är roligt, säger Jonathan. 

Och hade det inte varit fotboll för hela slanten för 16-åringen så hade Wadensten kanske valt att satsa på dart. 

– Eftersom det är så bra stämning på arenorna. Jag brukar kolla på dart på Viaplay. Och så har vi  spelat lite med kompisarna i garaget, berättar Jonathan. 

Men just nu är det fullt fokus på fotbollen. 

– Det är allting. Jag lägger ner hela mitt liv på fotboll typ, varje dag är det alltid någonting. Det är ingen vecka jag går utan fotbollen. Just nu är drömmen att vinna U17-Allsvenskan och i framtiden spelar jag i HBK:s a-lag. 

En stor förebild för Wadensten är Mattias Hed. 

– Eftersom han har vunnit SM-guld två gånger. Jag skulle vilja vinna SM-guld tre gånger med HBK. När han spelade i HBK har jag alltid tänkt att jag ska bli bättre än honom. Det har alltid varit en drivkraft.

Under Gothia Cup 2017 slog Jonathan Wadensten till med ett riktigt drömmål, ett mål som spred sig som en löpeld på sociala medier – och som även fick stor uppmärksamhet i medier runt om i Sverige.

– Jag trodde det var ett helt vanligt mål, men på vägen hade jag fintat bort flera motståndare och det fångades på film. Det största var nog när jag insåg hur stort det där målet jag gjorde blev. Jag kunde inte riktigt fatta det från början. Det var mina kompisar som visade mig målet – så jag blev lite chockad. 

Men precis som med det mesta här i livet har fotbollen en baksida. 

– Att man kan förlora. Att man kan bli så arg efter att man förlorat en match, när det ändå kommer nya hela tiden. Jag kan bli riktigt förbannad på mig själv, och ibland blir jag förbannad på andra. Jag tar inte ut det på andra, men inombords blir man väldigt arg, säger Jonathan. 

Men fotbollens framsida, vinsterna, väger ändå upp. 

– Det är en otrolig känsla. Man väldigt glad. Det är det bästa med fotboll, att man kan vinna. Det är det man strävar efter hela tiden, avslutar Jonathan Wadensten.