U17 nära poäng på Borås Arena

IF Elfsborg på Borås Arena är ju vanligtvis inte HBK:s favoritmotstånd eller spelplats men på lördagen var HBK U17 nära en poäng men förlorade till slut med 3-2.
 Vi hade ett par minuters spänning på slutet när vi jagade kvittering men det ville sig inte, konstaterar Tomas Carlsson i HBK-lägret.

I paus var det inte mycket i målväg som talade för HBK. Elfsborg ledde redan då med 3-0. Trots att Bollklubben haft spelet i stora delar var IFE snäppet skarpare och med ett lite mindre bra försvarsspel i några situationer från HBK:s sida så såg det mörkt ut inför andra halvan av kampen.

Sista 45 så spelar vi ett bättre försvarsspel och har ett väldigt bra eget offensivt spel så sett över 90 minuter så är vi  nöjda med killarnas insats och hur vi tar oss fram till målchanser och är ju nära en poäng, säger Robert Nordström.

Han fick se inhoppande Måns Mårtensson och Agit Icen reducera till 3-2 men kvitteringsbollen uteblev och det blev förlust i sista Ligacupmatchen.

Det var fem väldigt nyttiga matcher för oss som kommer vara till gagn för laget när P17-Allsvenskan drar igång den 30 mars, säger Nordström som ger en liten extra guldstjärna till målvakten Zackarias Nilsson.

Innan dess möter U17 tre seniormotståndare, nämligen division sex-laget Ränneslövs GIF (lördag 16/3), division fem-laget Alets IK (söndag 24/3) och division tre-laget Markaryds IF (med U19 på måndag 25/3).

IF Elfsborg U17 – HBK U17  3-2 (3-0)
1-0  (13), 2-0 (37), 3-0 (43), 3-1 (75) Måns Mårtensson, 3-2 (88) Agit Icen.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (65) – Johan Gudmundsson, Nils Thelander (75), Oscar Murro (65), Edwin Cronvall (75) – Jonathan Wadensten, Eldin Becirovic (75). Avbytare: Isak Persson (65), Måns Mårtensson (65), Eric Wiberg (75), Agit Icen (75), Hampus Häägg (75).