U15 lärde sig om att kombinera plugg och fotboll

Hur kombinerar man studier och idrott på ett bra sätt? HBK:s Morgan Ljungkvist pratade om just detta med HBK:s U15-lag under torsdagskvällen.  

HBK har många unga och talangfulla spelare som både satsar på fotbollen – men också måste prioritera skolan. Det är inte alltid ett lätt pussel att lägga, och under torsdagskvällen höll HBK:s Morgan Ljungkvist i en föreläsning där han pratade om just detta.

– Att lösa skolan på ett godkänt sätt är en heltidssyssla och vill man då också satsa på sin idrott så tar det mycket tid det med. Genom att ha en bra planering under sin veckor innehållande både en bra studieplanering samt allt annat som behövs göra så blir det tydligare hur jag ska agera för att lösa båda. Bra planering och en bra studieteknik är förutsättningar för att lyckas i skolan, kunna satsa på en idrott samt ha en meningsfull fritid i övrigt med familj och vänner. Därav är det viktigt att prata med våra egna spelare hur de ska lyckas med skolan och försöka ge sig själva bra förutsättning för att orka träna och spela så mycket fotboll upptill, säger Morgan Ljungkvist.

Spelarna fick själva fundera på hur de kan underlätta för sig själva i sin vardag genom att planera sin tid. Spelarna fick bland annat prova på att göra sitt eget schema, och pussla ihop skolan och plugg med fotboll och fritid och att göra mindmaps för att underlätta studierna.

– Vi gick igenom planering, läsa texter, mindmaps, inlärningens fyra hörnpelare, hur man ska agera mot en lärare och kopplade samman inlärning i skolan med hur inlärning ser ut i fotboll. Det går att lösa skolan utan att ta från fotbollen, om man planerar ordentligt, säger Morgan Ljungkvist.

– Planera er tid! Ni får bättre fritid, ni kommer ha tid till fotbollen och ni kommer lyckas med fotbollen, uppmanade Morgan Ljungkvist spelarna.