Silfwer laddad inför kvartsfinalen: ”Jag har bra facit mot AFC”

På söndag är det dags för HBK att möta AFC Eskilstuna i Svenska Cupens kvartsfinal. Vinna eller försvinna är det som gäller och för Pontus Silfwer kan AFC vara ett ganska bra motstånd, menar han, eftersom han personligen har bra facit mot laget som numera huserar i Eskilstuna.  
– Man måste ju slå alla lag om man ska vinna cupen. Jag personligen har ganska bra facit mot AFC, så det känns ju bra, säger Pontus Silfwer. 

Mittfältaren startade i senaste matchen mot Karlstad, som slutade 1-1 i ett litet antiklimax. Men eftersom Östersund samtidigt besegrade Sirius stod HBK som gruppsegrare och tog sig därmed vidare till den stundande kvartsfinalen, efter kryss mot Östersund och Karlstad och seger mot Sirius. 

– Det var nog inte så många som hade räknat med att vi skulle ta oss vidare med Sirius och Östersund i gruppen. Men när vi fick krysset mot Östersund så kändes det klart möjligt, konstaterar Silfwer. 

Och så blev det tillslut, och på söndag klockan 17 möter HBK AFC Eskilstuna på Tunavallen. Och för att HBK ska gå segrande ur den duellen tror Silfwer det blir viktigt att bygga vidare på det försvarsspel man har haft mot Östersund och Sirius.

– Och såklart att vi vågar ha vårt eget spel och vågar gå framåt. Vi måste våga hålla i bollen. Vi ska inte åka dit och parkera någon buss. För egen del är det hårt jobb i defensiven som gäller, och att bidra till att vi kan hålla i bollen framåt och kanske hitta någon avgörande passning i djupled. 

AFC är ett lag Pontus Silfwer har mött flera gånger, och en gång i HBK-dressen. Då blev det seger för Halmstad, och förhoppningen är att det blir en repris och seger för de blåsvarta även på söndag.