Premiärvinst för U19

Kopparvallen i Åtvidaberg - klassisk mark i seriepremiären av P19-Allsvenskan då HBK:s U19-lag ställdes mot bygdens stolthet Åtvidabergs FF. Bollklubben tog taktpinnen direkt och kunde efter 0-2 i halvtid bärga tre fina poäng med slutresultatet 1-3. Tvåmålsskytt blev Oliver Hintsa assisterad båda gångerna av Alexander Johansson som även han blev målskytt då assisterad av Hintsa.
Fem minuter stod matchuret på då Bollklubben smällde till första gången. Ett fint anfall avslutades av Oliver Hintsa upp i nättaket efter att Alexander Johansson gjort sin försvarare och spelat snett inåt bakåt. En smakstart av seriepremiären.

Bollklubbens matchöppning var väldigt stark och med ett stort bollinnehav kunde ytterligare lägen förvaltats men det dröjde till den 44:e minuten då Oliver Hintsa bjöd tillbaka och assisterade Alexander Johansson till mål strax innan halvtidsvilan.

Även den andra halvleken startade med stort HBK-övertag. Målchanser skapades och efter ett mönsteranfall nådde Jacob Olssons högerinlägg en panna tillhörande Alexander Johansson som nickade ned till ett öppet mål för tvåmålsskytten Hintsa. Tyvärr blev Hintsa skadad i avslutsläget och tvingades av planen med en omplåstrad fot.

Isac Harrysson, kreativ och pigg matchen igenom, var sedan ytterst nära att göra både ett och två mål men i HBK:s jakt på spiken i kistan lyckades ÅFF reducera genom en drömträff som letade sig upp i Max Johnssons vänstra kryss.

Matchen avslutades tråkigt och mindre bra med en knäskada på lagkapten och duktige högerbacken Jacob Olsson. En fot som fastnade i gräset och en spark som fick knäet att vrida sig tvingade Olsson av planen med tjugo minuter kvar av matchen. Förhoppningsvis är prognosen god för Olsson som undersöks närmare väl tillbaka i Halmstad.

I matchen avtog Bollklubbens spelövertag och i en jakt på reducering fick ÅFF ett lite hårdare tryck mot HBK-målet. Bollklubben kunde dock freda sig och spela av matchen sista 20 minuterna. 1-3 och tre friska pinnar i årets första seriematch efter en väl genomförd laginsats med fina individuella inslag.

Åtvidabergs FF - HBK U19 1-3 (0-2)

Målen: 0-1 (5) Oliver Hintsa (Alexander Johansson). 0-2 (44) Alexander Johansson (Oliver Hintsa). 0-3 (53) Oliver Hintsa (Alexander Johansson). 1-3 (60).

Startelvan: Max Johnsson - Jacob Olsson (70), Benjamin Lidh, Gabriel Wallentin, Lucas Bresmar (89) - David Jyrkin (89), Nils Strandahl, Melvin Sjöland - Alexander Johansson (87), Oliver Hintsa (54), Isac Harrysson.

Avbytare: Mohammed Wasmy (54), Lirak Cakolli (70), Mohammad Alshalkadi (87), Markus Mori (89), Alex Jacobsson (89).