Möt nya målvaktstränaren Dennis Nilsson

Sedan lite mer än en månad tillbaka är Dennis Nilsson HBK:s nya målvaktstränare. 24-åringens huvudfokus blir därmed HBK-målvakterna Malle och Malte, men  kommer även hjälpa till i HBK:s akademiverksamhet.
– Man kan säga att det blir a-lagsprio, att följa med på a-lagets träningar och matcher, och hoppa ner i akademin ett par gånger i veckan för att utbilda dem och utveckla dem, berättar Dennis Nilsson och fortsätter:

– På en träning med a-laget så ansvarar jag för målvakterna i själva övningarna eller spelet. Jag vill ha en relation med målvakterna och komma in i försvarstänket, och få en helhet. Det är en roll man sakta arbetar sig in i när man börjar lära känna gänget. 

Som målvaktstränare fokuserar han mycket på detaljer och olika situationer som till exempel inlägg, skott eller friläge som kan uppstå under match. Därefter diskuterar han det med målvakterna – och försöker hjälpa dem så de är förberedda på vad som kan hända när det väl är match. 

– Vi vill ju upp till Allsvenskan, och det är det vi strävar efter. Dessutom ska jag förbereda Malle och Malte så de kan lyckas på plan, förklarar Dennis Nilsson. 

När det gäller personliga mål sätter Dennis ofta upp dem efter hand, men högst upp på listan är att han vill utveckla de båda målvakterna. 

– Nästa steg i min personliga utveckling är att diskutera med försvaret, hur de tänker i olika situationer så vi får ett samarbete med backlinje och målvakt. Det är bra redan nu, men vi vill ju utveckla det. 

Dennis har själv spelat i HBK och spelade med U19-laget för några år sedan, men nu spelar han i Kvibille, i divison fyra. 

– Utbildningsmässigt har jag gått stegen som målvaktstränare har att erbjuda här i Sverige, och där har jag fått en hel del erfarenheter. 

Nu har Dennis varit en del av HBK:s tränarteam i lite mer än en månad, och han har kommit bra in i gänget. 

– Det är härliga personer som är där inne, säger han. 

Och nu kommer Dennis utmana och utveckla Malle och Malte framöver, två spelare som inte bara är målvakter båda två utan som har ganska lika namn. 

– Det är nog det värsta med att träna dem, att kalla dem för fel namn, för det händer typ varje träning. Annars tycker jag det är bra kemi mellan dem och mellan oss tre. Vi drar åt samma håll alla tre och det är nyckeln för att vi ska kunna lyckas så det känns bra, avslutar Dennis Nilsson.