Malkolm Nilsson om HBK:s nyförvärv

HBK:s målvakt Malkolm Nilsson ger sin bild av HBK:s nyförvärv och målvaktssamarbetet och konkurrensen med Malte Påhlsson. 
Malte Påhlsson

"Vi har haft koll på varandra sen innan, och har snackat en del när vi träffats tidigare om att han kanske skulle ta steget över hit. Jag tycker han gjorde ett smart val som spelade seniorfotboll med Halmia. Jag tror att alla som tränar med honom vet att han är en extremt duktig målvakt och en person jag uppskattar att ha i omklädningsrummet. Vår relation påminner om relationen jag hade med Isak Pettersson. Sen är det alltid en konkurrenssituation, det är en balansgång. Han vill ju ta min plats, och jag vill att han inte ska ta min plats. På träning vill jag vinna och han vill vinna. 

Malte har kommit in och hittat sin roll, han är här för att försöka utvecklas. Jag har gjort likadant när jag satt vid sidan om. Det går ju väldigt fort i fotboll, en skada eller något annat kan göra att han får chansen. Men vi har hittat en bra kemi och vi respekterar och stöttar varandra till 110 procent, och det är väldigt skönt. Jag visste att han var en bra grabb sen innan, men jag trodde kanske inte att han var en så bra målvakt, men det är positivt för då vet jag att jag måste prestera på topp. Så jag sporrar honom och han sporrar mig och då utvecklas vi båda två."

Ante G

"Man behöver inte säga så mycket om Ante, det säger väl alla. Det är bara att kolla vad han har gjort i Allsvenskan sen SM-guldet. Norrköpings storhetstid är väl tack vare honom och Janne. En otroligt bra fotbollsspelare och människa som jag uppskattar att ha i laget. Och det gäller generellt, jag har aldrig varit med om en grupp där man kommer överens med alla som vi gör i år."

Joel Allansson

"Han är också en klasspelare som lätt hade kunnat gå in i ett allsvenskt lag utan några problem. En bolltrygg och en jättefin kille som jag inte haft så bra koll på tidigare, när han spelade i Danmark och IFK. Han har kommit in i laget och spelet och bara blivit bättre och bättre."

Sadat Karim

"Han har kommit in och gjort mycket mål och har gjort det otroligt bra,. Han är en otroligt rolig profil, med en egen personlighet som jag uppskattar väldigt mycket."

Dusan Djuric

"Dusan är en go grabb, en bra fotbollsspelare, bolltrygg och en HBK-son, en riktig Halmstadkille. Han, Peter och Ante kollade man ju på när man såg på fotboll på Örjans vall när man var liten, och nu sitter vi bredvid varandra i omklädningsrummet. Det är lite konstigt." 

Edvin Kurtulus, Erik Ahlstrand och Gabriel Wallentin

"De har fått spela en del och tagit för sig från dag ett, det gäller alla unga. Den miljön vi har här funkar väldigt bra för de unga. Nu är det extremt många som är under 20 eller precis har fyllt 20, det är nästan halva laget. Så det blir en viss jargong i omklädningsrummet, men det håller en ung."