Laholm vägde tyngre än U19

Laholm vann mot HBK:s U19-lag med 2-0 när de båda lagen drabbade samman i vinden under söndagen.
HBK-Laholms FK eller Laholms FK-HBK - likheterna är många mellan dessa två klubbar som har en fin relation och haft ett stort spelarutbyte genom åren. 

Under söndagens match som spelades mellan de båda lagen hade hela tio spelare representerat båda klubbarna. Matchen som skulle varit en U21-match blev istället en ren U19-match för HBK:s del då A-laget, som bekant, är på träningsläger i Spanien. LFK ställde dock sitt A-lag på benen, ett lag som imponerat på försäsongen. 

Bollklubben var det lag som öppnade bäst och genom ett kontrollerat offensivt och defensivt spel hade det mesta av spelet i den första halvleken. Gästande Laholm stack upp några gånger och då främst genom hörnor där Max Johnsson (fd LFK) i HBK-målet var säkerheten själv och plockade ned ett par pastejer i den kraftiga vinden. En vind som tilltog och präglade matchen.

 Vi gör många saker bra i första halvlek och det vi tränat på sitter där. Vi är däremot lite för svaga i djupled och i våra utflyttningar för att riktigt såra LFK, analyserar assisterande tränare Mikael Rosén. 

Andra halvlek blev något jämnare och faktum var att medvinden spelade hemmalaget ett spratt vid flera tillfällen. Till slut var det just en hörna som spräckte målnollan och det för gästande LFK. En tight situation nära mållinjen, som luktade VAR, vinkades in av linjemannen och 0-1 i protokollet. När HBK sedan gick för kvittering kunde Gjenis Zeqiri (fd HBK) spika slutresultatet 0-2 med tio minuter kvar att spela.  

 Det var en bra match för killarna att få mot ett defensivt välorganiserat seniorlag. Vi gör det vi tränat på och visar att vi tagit stora steg i det spelet, nästa pusselbit att lägga kommer också ge oss utdelning på bollinnehavet - det tar vi nästa lördag mot Falkenberg, avslutar tränare Johan Bergström. 

U19 - Laholms FK 0-2 (0-0) 
Målen: 0-1 (67). 0-2 (80).

Startelvan: Max Johnsson - Jacob Olsson, Benjamin Lidh, Taulant Peci, Marcus Mori (70) - David Jyrkin (80), Nils Strandahl (65), Melvin Sjöland (80) - Mohammad Alshalkadi (65), Oliver Hintsa (70), Lucas Bresmar (65).

Inhoppare: Albin Branting (65), Johan Gudmundsson (65), Mohammed Wasmy (65), Jonathan Wadensten (70), Johan Landén (70), Alex Jacobsson (80), Lirak Cakolli (80).