Kurtulus spelade med FC Köpenhamn mot HIF

Under torsdagskvällen fick HBK:s Edvin Kurtulus spela med FC Köpenhamn, som inlånad spelare, som spelade en träningsmatch mot Helsingborg.
Under torsdagskvällen spelade FC Köpenhamn en träningsmatch mot Helsingborgs IF, och på plan återfanns HBK-spelaren Edvin Kurtulus, igår spelandes för danska FCK. 

 Edvin gjorde ett fantastiskt fint intryck och bidrog till lagets spel, säger Johan Bergström, utvecklingsansvarig i akademiverksamheten.

Edvin fick spela ungefär en halvtimme av den andra halvleken, och matchen slutade 2-2.

 Han hade fint sällskap i backlinjen jämte William Kvist och Guillermo Varela - som båda spelade sommarens VM-slutspel i Ryssland för Danmark respektive Uruguay. Den fjärde i den namnkunniga backlinjen var Pierre Bengtsson, den svenska före detta landslagsmannen. Trots gott om rutin visade Edvin fint ledarskap, kommunicerade och visade pondus, kommenterar Johan Bergström. 

Han var, tillsammans med Robert Nordström och Tomas Carlsson, på plats på Olympia för att se Kurtulus spela.

 Det är roligt när våra spelare får dessa erfarenheter och ännu roligare att se när de verkligen tar tillvara på möjligheten, avslutar Robert Nordström intill en glad ungdomstränare i Tomas Carlsson som började träna Edvin redan i fotbollsskolan. 

Huvudpersonen själv då? Jo, Edvin Kurtulus var nöjd med sin insats. 

 Det kändes bra, FC Köpenhamn är ett lag som har varit med i stora Europasammanhang så det var ändå mäktigt att spela med dem. För min egen del är jag väldigt nöjd, jag tog för mig och vågade vara mig själv, även om det är en nivå som jag aldrig spelat på innan, säger Kurtulus.