HBK vann genrepet mot Elfsborg

HBK besegrade allsvenska Elfsborg i sista matchen innan Superettan drar igång. HBK vann med 1-0, och målskytt var som så ofta Sadat Karim.
Men matchen inleddes något avvaktande. De båda lagen ville känna lite på varandra och på mattan och det skapades få chanser. HBK åt sig dock in i matchen och hade i 18:e minuten en fin chans efter ett inspel från Höggi mot Sadat, men ghananens tå var inte tillräckligt lång och han kunde inte peta in bollen i mål.

Ungefär tio minuter senare fick Sadat ytterligare ett läge, en fin boll från höger, men han fick för mycket fot under bollen och bollen gick högt över mål.

Men med tre minuter kvar av första halvlek fick Sadat revanschera sig själv då han tryckte in 1-0 i mål från nära håll.

1-0 i paus och ett HBK som var det något bättre laget, och som under långa stunder kunde ha spelet på Elfsborgs planhalva. Elfsborg kom ut med ny energi i andra halvlek och hade mer boll men misslyckades med att skapa de där heta chanserna. Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick Malle i målet göra en bra räddning ut till hörna för Elfsborg, men i övrigt hade HBK-målvakten en ganska lugn eftermiddag.

HBK försvarade sig bra och 1-0 stod sig matchen ut. En extra stjärna till Emil Tot Wikström som krigade på bra i offensiven tillsammans med Höggi och Sadat, och Kurtulus som gjorde ett fint inhopp.

HBK - Elfsborg 1-0 (1-0)