HBK U17 - Markaryd A 4-4 i svängig match

HBK U17 förstärkt med tre U19-spelare begav sig på måndagen till Markaryd för att träningsspela mot ortens division tre-lag som tränas av HBK-bekantingen Lasse Jacobsson. Publiken fick se en match som spelades i högt tempo och med mestadels god kvalitet.

HBK inledde i ett furiöst tempo och redan efter femtiosex (56) sekunder så hade Hamodi Wasmy pangat in 1-0 till det unga HBK-gardet.

En drömstart givetvis, säger Robert Nordström som sedan fick se sitt lag att till stora delar diktera villkoren på plan under första halvleken.

I den 14:e minuten spelade Oscar Murro skickligt fram bollen till Hamodi Wasmy som vackert gjorde 2-0 med ett skott i burgaveln. Kort efter så reducerade MIF till 1-2 genom Johan Jacobsson som skarvade in ett inlägg från vänsterkanten. Hamodi Wasmy var på gott spelhumör och i inledningen av andra halvlek så gick han på eget genombrott och sköt kanonhårt in 3-1 till HBK med ett fantastiskt skott från 25 meter.

Efter 70 minuter så hade Markaryd sin bästa period i matchen och kunde både reducera till 2-3 och sedan kvittera till 3-3 med 12 minuter kvar.

Här kände vi att vi tappade greppet lite grann om matchen, säger Alexander Sakac i HBK-lägret.

Men killarna kom tillbaka strongt. Med fem minuter kvar så gjorde nämligen Johan Gudmundsson 4-3 till bollklubben och HBK var nära en skalp mot väldigt bra motstånd men MIF reste sig ytterligare en gång och i matchens slutminut kontrade man in 4-4 bakom en chanslös Max Johnsson i HBK-buren.

Vi är väldigt nöjda med killarna och kvällens prestation, säger Robert Nordström och fortsätter:

– Sedan behöver vi fila på lite saker för att få ett ännu bättre resultat med oss men en fin match att få in på lagets erfarenhetskonto som stärker oss inför kommande seriespel i år.

Hela U17-truppen i HBK har haft matchning då laget i söndags ställdes mot division fem-laget Alets IK och förlorade med 1-6 efter 0-3 i paus.

Det blev tyvärr en väldigt konstig och svåranalyserad fotbollsmatch då vi fick vår målvakt målchansutvisad efter 19 minuter och sedan fick spela 10 mot 11 resten av matchen, konstaterar Nordström.

Utespelaren Charlie Dagård kämpade väl i målet men fick se Håkan Hallbergs Aleiter göra tre mål i varje halvlek. HBK:s mål betydde reducering till 1-3 efter att Eldin Becirovic blivit fälld och Agit Icen placerat in straffsparken.

Det gynnar ju inget av lagen att reglerna ändrats från att man tidigare fick ersätta utvisad spelare i träningsmatcher men nu inte får det, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare i HBK och fortsätter:

– Tvärtom blev det nu tyvärr en sämre match för båda lagen än vad det kunnat bli annars.

Matchstatistik nedan:

Markaryds IF A – HBK U17 4-4 (1-2)

0-1 (1) Hamodi Wasmy, 0-2 (14) Hamodi Wasmy, 1-2 (19), 1-3 (47) Hamodi Wasmy, 2-3 (71), 3-3 (78), 3-4 (85) Johan Gudmundsson, 4-4 (90).

Laget: Max Johnsson – Lirak Cakolli (84), Eric Svensson (70), Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson, Nils Thelander, Oscar Murro, Isak Persson – Jonathan Wadensten (82), Hamodi Wasmy. Avbytare: Eldin Becirovic (70), Agit Icen (82), Filip Larsson (84).

HBK U17 – Alets IK A 1-6 (0-3)

Mål HBK: Agit Icen.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson (77), Arlind Begolli, Max Friberg, Charlie Dagård – Eric Wiberg, Agit Icen (77), Måns Mårtensson (35), Axel Jönsson – Edvin Cronvall, Eldin Becirovic (45-61). Avbytare: Robin Berggren (35), Hampus Häägg (46-61), Oscar Murro (77), Isak Persson (77).