HBK topptippade i Superettan - så var upptaktsträffen i Göteborg

Under måndagen var det dags för Superettans upptaktsträff i Göteborg. HBK är tippade att vinna Superettan av media, och HBK:s Sadat Karim tippas bli ligans skyttekung. 
Det blev ett ganska stort fokus på HBK redan från början när Superettans upptaktsträff gick av stapeln i Göteborg. Första spelaren som nämndes av Daniel Kristiansson och Erik Edman uppe på scen var ingen mindre än återvändaren Ante G, som lyftes fram som en av Superettans största profiler. 

Och mer HBK skulle det bli. När media tippade hur Superettan 2019 slutar var det HBK som stod högst upp, som segrare. Dessutom ses HBK:s nyförvärv Sadat Karim som den stora favoriten till att vinna skytteligan. 

 Det ska bli spännande att få spela i Superettan, det har jag aldrig gjort innan. Jag har alltid velat spela för HBK igen, och jag har stora ambitioner, sa återvändaren Ante G, när det var dags för honom och manager Igor Krulj att inta scenen tillsammans med premiärmotståndaren J-Södra. 

 Jag tycker att förra året var ett lärorikt år, men det gick inte som vi hoppades eftersom vi inte gick upp i finrummet. Inför i år är vi väldigt positiva, 2019 hoppas vi kunna ge allt, sa Igor Krulj. 

 Klubbens och min egen ambition är att vi ska gå upp. Vi hör hemma i Allsvenskan. Superettan är en tuff och jämn serie, så vi måste vara med från början, konstaterade Ante G. 

Han fick medhåll av expert Erik Edman på scen:

 Det är solklart att HBK ska upp till Allsvenskan, sa han. 

Så tippas Superettan sluta 2019 av media: 
1. HBK 
2. J-Södra 
3. Öster 
4. ÖIS 
5. BP 
6. Dalkurd 
7. Trelleborg 
8. Degerfors
9. GAIS 
10. Brage
11. Västerås 
12. Norrby
13. Frej
14. Mjällby 
15. Varberg 
16. Syrianska