HBK:s akademi- och ungdomsverksamhet fortsatt femstjärnig

HBK:s akademi och ungdomsverksamhet rankas åtta i landet och har fortsatt maximala fem stjärnor. Halmstads BK får i år 2598 poäng, vilket är en ökning med 273 poäng jämfört med året innan. Det är bara nio klubbar i hela Sverige som har fem stjärnor, och HBK tillhör alltså den exklusiva skaran. 

I certifieringen ingår HBK:s lag på pojksidan från åtta år och uppåt. Den som är ytterst ansvarig för certifieringen i HBK sedan 2012 är Robert Nordström, akademiansvarig i HBK.


– Det känns jätteroligt att vi sakta men säkert får en positiv utveckling av vår ungdoms- och akademiverksamhet. När vi startade med det här 2012 var vi trestjärniga och det är många duktiga ungdomsledares förtjänst och hårda arbete som har hjälpt oss så att vi nu är femstjärniga för tredje året i rad, säger han.

Starkt bidragande i arbetet till 2018 års certifiering är Stefan Mildaeus, som är ungdomsansvarig i HBK, och Johan Bergström, som är utvecklingsansvarig för akademin.

– Det känns givetvis bra att vi fortsatt är femstjärniga trots höjda poängkrav från SEF. Certifieringen ger oss en struktur så att en bra verksamhet hela tiden kan bli bättre. Vi har till exempel skapat en kultur att jobba brett med intern utbildning och fortbildning i klubben. Det börjar också synas från tidig ålder ute i vår verksamhet, säger Stefan Mildaeus.

– Certifieringen är en kvalitetssäkring av vår verksamhet och vi fortsätter sikta högt för att få se ännu fler av våra spelare springa ut på Örjans vall, fyller Johan Bergström i.

Ett urval av hur man får poäng i certifieringen:
Utifrån antalet aktiva elitspelare 2018 som kommer från HBK:s akademi- och ungdomsverksamhet, utifrån klubbens värdegrundsarbete, spelarutbildning, ledarorganisation samt samarbete med andra klubbar.

Sverigeranking av akademi- och ungdomsverksamheterna.pdf

Här är HBK-spelarna som bidrar till många poäng för HBK i certifieringen.pdf