HBK genrepar mot Elfsborg på hemmaplan

HBK-spelarna har precis kommit hem från träningslägret i Spanien och blickar nu fram emot genrepet mot Elfsborg. Sista träningsmatchen innan Superettan drar igång spelas på lördag klockan 14 på Halmstad Arena IP, plan 1. 
– Det var ett bra läger, det var mycket fri tid där man kunde umgås med lagkamraterna så vi fick lära känna varandra ännu bättre. Och så är det alltid skönt att få komma ut på gräs, det är nyttigt och bra att komma igång med det i tid. Och nu har vi även gått på gräs här hemma. Det är nyttigt för oss så vi är redo till den 2 april, konstaterar Alexander Berntsson.

Men innan Superettanpremiären den 2 april är det dags för genrep mot Elfsborg på hemmaplan. 

– Det ska bli kul, hoppas på en bra match. Vi vet om att vi kan ge dem en ordentlig fajt som vi gjorde mot Östersund, Sirius och AFC. Vi har inte förlorat en match på ordinarie tid mot allsvenskt motstånd. Så vi ska ta med oss den känslan till matchen mot Jönköping sen, säger Berra. 

Elfsborg hade visserligen en tung säsong i Allsvenskan förra året, men är alltjämt ett allsvenskt lag och blir ett intressant motstånd för HBK i genrepet. Och enligt Berntsson kommer defensiven bli en nyckel till att knäcka nöten från Borås. 

– Sen ska vi försöka få igång spelet lite bättre. Vi har börjat få igång det den senaste tiden nu och det kommer gå framåt. Så gör vi det bra offensivt och defensivt så kommer det bli bra. Vi måste fokusera på att göra mål också då blir det nog en bra match som vi kan vinna. 

Och efter genrepet mot Elfsborg är det fullt fokus på Superettan. Under träningslägret hade HBK ett möte där man satt i de olika lagdelarna och gick igenom försäsongen, berättar Berntsson.

–  Då pratade vi om vad som är bra och vad som var mindre bra och vad vi skulle göra åt det. Trots att vi sitter i olika grupper känner alla ungefär samma och då känns det som att vi är på samma plan.

Och att premiären stundar är något Berntsson och de andra spelarna i HBK har längtat efter.

– Det är alltid en skön och go känsla att vara igång igen, det är ju det vi tränar för. Det är en annan känsla att vara i säsong jämfört med att träna, träna träna. Det kommer bli en rolig och intressant säsong och jag hoppas vi kan gå upp efter misslyckandet förra säsongen. Jag har en bra känsla i år och jag tror att det kommer gå vägen, avslutar Berra. 

HBK – Elfsborg 
Halmstad Arena IP, plan 1 
Lördagen den 23 mars klockan 14:00 
Entré: 60 kr
Fri entré vid uppvisande av seriekort 2019, medlemskort 2019 eller klackkort 2019. Fri entré för ungdomar födda 2001 eller senare.
Kontantfritt – kort eller swish gäller!