HBK Dam kryssade mot Böljan

Trots att divison ett-laget Böljan på förhand var favoriter i DM-mötet mellan de båda lagen slutade matchen med delad poäng 4-4.
HBK tog ledningen direkt efter att Moa Karlsson vunnit bollen högt på offensiv planhalva och sedan spelade vidare bollen. 1-0, smått överraskande, och Zara Jönsson gjorde sitt första (men inte sista) mål för eftermiddagen. 

Både Böljan och HBK hade ett par chanser - och matchinledningen var ganska jämn. Emma Nielsen hade ett avslut precis utanför mål efter ett fint samarbete mellan anfallsessen Moa Karlsson och Zara Jönsson, men bara några minuter senare tvingades Emma Orrdal i HBK-målet till en reflexräddning när Böljan kom på avslut. 

Men  inom bara några minuter kom 1-1 och 1-2, där bollen vid det senare målet nästan guidades in i buren av de starka vindarna. 

Men HBK hade inga tankar på att ge upp. Zara var otroligt nära kvittering när hon prickade stolpen efter fint förarbete av Moa Karlsson, men kunde bara några minuter senare revanschera sig och göra 2-2, återigen snyggt framspelad av Moa. 

Efter kvitteringen var HBK inne i en bra period, och Böljan hade svårt att ta sig in på offensiv planhalva. Men det sista som hände i den första halvleken var att Böljan kunde återta ledningen med en boll som gick stolpe in. 

Ungefär tio minuter in i andra halvlek kom 3-3, efter att lagkaptenen för dagen, Linn Eskilsson, drivit upp bollen på högerkanten och assisterat Zara Jönsson som kunde kvittera. Därefter tog Böljan ledningen igen, men Zara Jönsson var kylig när hon kom ensam med målvakten med ungefär tio minuter kvar av ordinarie tid då hon satte 4-4, och sitt fjärde mål för eftermiddagen. 

Matchen slutade alltså 4-4 och att spela oavgjort mot ett lag som förra säsongen spelade i Elitettan, två divisioner högre upp i seriesystemet lovar mer för HBK. Det blir dock inget vidareavancemang i DM, eftersom Halmia vann mot Hyltebruk med 14-0.