Ett tippat toppmöte mellan J-Södra och HBK

Superettanpremiären närmar sig med stormsteg – och först ut för HBK är Jönköpings Södra på bortaplan tisdagen den 2 april klockan 19.  
– Jag tror att det kommer bli en kamp i 90 minuter. Jag tror inte det kommer vara så mycket skönspel, jag tror att kvaliteten på planen kommer bestämma matchbilden. Den som har bäst inställning kommer vinna, och det är klart vi kommer gå ut och spela så bra fotboll vi kan med inställningen att ta tre poäng och det kommer vi göra i varje match. Men det är en av de tuffare matcherna under säsongen, med tanke på var de är tippade av media, så det kommer bli en tuff och rolig match, konstaterar HBK:s målvakt Malkolm Nilsson. 

J-Södra har tippats sluta tvåa i Superettan 2019 av media, endast slagna av just HBK. Ett på förhand tippat toppmöte, alltså, mellan två lag som hoppas kunna lämna Superettan bakom sig och gå upp till finrummet och Allsvenskan igen. 

Förra säsongen möttes lagen två gånger, och då blev det 1-1 uppe i Jönköping och 1-0 till HBK på Örjans vall. 2017, då båda lagen spelade i Allsvenskan, blev det 2-2 i Småland och minnesvärda 6-1 till HBK en sommardag i Halmstad. De senaste matcherna har HBK alltså plusstatistik på premiärmotståndet. Men det har hänt mycket i J-Södra sen HBK mötte laget senast. 

– De bytte ju tränare och sådär i somras. Tränaren har fått en hel försäsong med dem nu också, så det har nog hänt en del i deras spel, så jag tror inte det kommer vara så mycket som är sig likt. Ett skickligt lag med många individuellt skickligt spelare, en brasse som de värvat från Värnamo, och Smylie och Thelin som de har kvar. Så precis som vi är de ett starkt lag, säger Malle. 

Med sex vinster på sju matcher under försäsongen går J-Södra in i Superettan med ett gott självförtroende. Men det har HBK också. 

– Vi har ett bra självförtroende i laget. Försvarsspelet sitter väldigt bra och vi jobbar hårt med det både i match och träning. Det kan bli en väldigt rolig säsong för både laget och mig för vi har en bra trupp, så det gäller att gå in med en bra känsla och jag har en väldigt positiv känsla, säger Malkolm Nilsson och fortsätter: 

– Förhoppningsvis åker vi hem med tre poäng, jag tror vi har en god chans, och kvaliteten för det. Men jag tror det kommer bli en 90 minuters kamp och det laget som vill mest, trots att det låter klyschigt, kommer vinna. Jag tror att pannben och individuell kvalitet avgör i slutändan och då tror jag vi har en god chans på tre poäng.