Delad poäng för U19 och HIF

Söndagen bjöd på idel cupmatcher. Så även i Helsingborg då U19 gästade HIF på Olympias konstgräs. Som alltid var det en jämn och tuff tillställning där hemmalaget började bäst men gästande Halmstad tog över mer och mer.
Efter dryga halvtimmens spel tog HIF ledningen i den jämna kampen men med det höjde sig också Bollklubben spelmässigt. Gästerna tog över tillställningen och Albin Mazreku placerade rättvist dit kvitteringen efter 53 minuters spel.

Oliver Hintsa såg sedan ut att sätta dit segermålet i den 80:e minuten efter ett flygande anfall längst högerkanten signerat Melvin Sjöland. Olyckligt nog fick hemmalaget sista ordet då de kvitterade på en hörna med tre minuter kvar på matchuret.

Matchen, den sista i Ligacupens slutspel, slutade salomoniskt 2-2 och chans till revansch finns redan i HBK:s hemmapremiär, då dessa lag möts igen, fredag 5/4 på Halmstad Arena.

Denna match var ett klart steg i rätt riktning. Vi börjar lite slarvigt men spelade sedan upp oss ordentligt och ett 2-1 resultat med oss hem hade inte varit oförtjänt. När vi tittar tillbaka på Ligacupen har vi framförallt fått fem väldigt fina matcher och erfarenheter som kommer stärka oss in i P19-Allsvenskan som drar igång om ett par veckor. Härnäst väntar Laholms FK och Falkenbergs FF på hemmaplan för att sedan bege oss väl rustade till Åtvidaberg i seriepremiären lördag 30/3, säger tränare Johan Bergström.

Helsingborgs IF - HBK U19 2-2 (1-0)

Målen: 1-0 (31). 1-1 (53) Albin Mazreku (Isac Harrysson). 1-2 (80) Oliver Hintsa (Melvin Sjöland). 2-2 (87).

Startelvan: Max Johnsson - Edvin Kurtulus (73), Gabriel Wallentin (70), Isac Larsson (30), Taulant Peci - Jacob Olsson, David Jyrkin (70-73), Albin Mazreku (84) - Mohammad Alshalkadi (60-84), Oliver Hintsa, Isac Harrysson (56).

Avbytare: Marcus Mori (30), Lucas Bresmar (56), Melvin Sjöland (60), Benjamin Lidh (70), Nils Strandahl (70).