Cupdrömmen över för HBK - föll mot AFC efter förlängning

Det var verkligen spännande in i det sista när HBK mötte AFC Eskilstuna på bortaplan i Svenska Cupens kvartsfinal. Men i slutet av den andra förlängningskvarten gjorde AFC 2-1, och HBK är utslagna ur cupen.
Efter en ganska jämn första halvlek, där HBK hade ett litet övertag i spelet men AFC fick med sig det enda målet blev den andra halvleken en riktig krigarhalvlek.

Men HBK fick tidig utdelning då Sadat Karim, som den måltjuv han är, snappade upp en boll strax utanför mittcirkeln, tittade upp och såg att målvakten i AFC var långt ute och lobbade in bollen till 1-1 - kanske Svenska Cupens allra vackraste mål hittills.

Matchen böljade sedan lite fram och tillbaka, och båda lagen förde spelet i perioder. Sadat var nära att bli tvåmålsskytt för Halmstad med tio minuter kvar - men fick bollen utanför. De sista minuterna av matchen tryckte AFC på för ytterligare mål - men det hela gick till förlängning.

Nervkittlande och två lag som ville undvika straffar, så var känslan när förlängningen drog igång. Både AFC och HBK hade chansen att avgöra, Gabriel Gudmundsson fick på ett skott som AFC:s målvakt gjorde en fin räddning på och fick bollen ut till en HBK-hörna.

Men med tre minuter kvar av den andra förlängningskvarten kunde Jarl trycka in bollen i mål bakom Malkolm Nilsson.

HBK kämpade heroiskt, men är tyvärr utslagna ur cupen efter 2-1 till AFC Eskilstuna.