Veckans spelare: Melvin Sjöland

Han kom till HBK från Laholm, och spelar numera med HBK:s U19-lag. Veckans spelare är Melvin Sjöland, yttermittfältaren vars stora förebild är J-O Waldner.

– Jag spelar innermittfältare mest, men jag har spelat forward och yttermittfältare också. Jag vill ha mycket boll, jag trivs med mycket boll och jag vill sätta mina lagkamrater i bra situationer och låta bollen gå, förklarar Melvin Sjöland.

Han började spela fotboll när han var 6-7 år gammal i Lilla Tjärby, i Laholm.

– Jag började mest för att prova. Jag hade spelat på raster i skolan. Och så tyckte jag det var skitkul.

Han spelade med Laholms U17-lag och gick så småningom upp till deras A-lag. Under tiden hade han kontakt med HBK, och var i Halmstad och provtränade vid ett par tillfällen.

– Och till förra sommaren var jag inne och provtränade en vecka, jag var påväg in då och tyckte det kändes bra på träningarna, berättar Melvin.

Och nu spelar 16-åringen i HBK:s U19-lag, men han har även fått chansen att spela med HBK:s U21-lag under våren.

– Det var i U21-Allsvenskan mot Helsingborg, jag fick hoppa in i halvtid. Vi vann med 3-1, minns Sjöland.

Ett annat minne som Melvin bär med sig var när han vann en inomhusturnering i Kristianstad för många år sedan, innan han kom till HBK.

– Det är mitt bästa minne, det var längesen; när jag var liten. Det var Sveriges största turnering inomhus. Vi trodde inte vi skulle gå vidare från gruppen, men vi gick hela vägen.

Hade Melvin inte spelat fotboll kanske han hade satsat på pingis, en sport han spelat en del när han var yngre. Och det är inom bordtennisen Sjöland har sin stora förebild; nämligen J-O Waldner.

– Jag gillar hans lugn när han spelar. Så vill jag också kunna vara. Att hela tiden vara så ödmjuk, så schysst mot sina motspelare. Det är häftigt tycker jag i alla fall. Hans lugn, mentala styrka och att vara schysst och trevlig. Det är något man kan ha nytta av i fotbollen med. Och så är han en bra lagspelare.

När Melvin var yngre drömde han om att bli proffs, och det gör han fortfarande.

– Ja, det är det jag drömmer om och alltid har drömt om. Först och främst att komma upp i HBK:s A-lag, men sen att spela utomlands. Jag skulle vilja spela i spanska ligan, jag gillar den fotbollen. Jag gillar Barcelona, så det hade passat bra.