Utsatt ekonomiskt läge i HBK

Det är mycket positivt som händer i HBK just nu. Vi har en bredd i verksamheten som är bättre än någonsin, vi har startat flera framgångsrika satsningar i rollen som samhällsutvecklare och vår akademiverksamhet prisas. Däremot är det en väldigt utmanande tid när det gäller de sportsliga resultaten i Superettan samt det ekonomiska läget. 
Vi – styrelsen i HBK – strävar efter att vara transparenta och vi vill med detta öppna brev berätta vad vi tror måste till för att hitta en lösning på det ekonomiska läget, både på kort och på lång sikt.

Bakgrund
Vårt yttersta mål är att vara en framgångsrik fotbollsförening på dam-, ungdoms- och herrsidan med lag i Allsvenskan. På vägen dit är vi en viktig samhällsaktör som tar olika initiativ för att göra Halmstad till en bättre plats att verka och bo på. Vår vision är
“föreningen att se upp till” och i arbetet med att nå dit har det tagits många initiativ. Att pendla mellan olika serier har dock varit utmanande och det har gjort att det ekonomiska andrummet inte riktigt har infunnit sig.

Nuläge
Inför säsongen mobiliserade vi för att kunna vara en del av toppstriden i Superettan med sikte mot Allsvenskan. Medvetet antogs en budget på årsmötet som skulle kräva extraordinära insatser och intäkter – exempelvis ökade sponsorintäkter, avancemang till Allsvenskan eller spelarförsäljningar. 

Det ekonomiska läget är utsatt och om vi inte lyckas få in intäkter som motsvarar den budget som årsmötet antog i mars så går det inte längre att bedriva elitverksamhet med allt vad det innebär. Vi behöver därför hjälp från alla med HBK-hjärta.

Åtgärder
Vi ser framförallt två verktyg för att bygga HBK som en framgångsrik förening och den förebild som vi strävar efter att vara. Parallellt med detta utvecklar vi en ny affärs- och åtgärdsplan för föreningen.

Riskkapitalbolag
riskkapitalbolaget har personer och företag med HBK-hjärta möjlighet att investera och få avkastning som är beroende av hur HBK lyckas.  

Vi lanserar den samhällsbyggande satsningen “BLÅ”

HBK har sedan några år framgångsrikt arbetat med det som kallas CSR, samhällsbyggande aktiviteter. Vi vi satsa stort på vårt CSR-arbete och på så sätt kan vi verkligen göra skillnad i vår region, tillsammans med våra sponsorer.

Framtiden
framtiden kommer vi att arbeta ännu mer än idag med vårt samhällsbyggande uppdrag och vi ser oss en katalysator för samhällsbyggande aktiviteter i regionen och en positiv samlingspunkt med fotbollen som verktyg.

Signerat,
Styrelsen
 i Halmstads BK