U17 förlorade mot Häcken med 4-3

I den sjätte matchen i U17-Allsvenskan Södra så kom HBK:s första förlust då BK Häcken blev för svåra på Bravida Arena och avgick med segern efter slutsiffrorna 4-3 där 3-3 var paussiffror.
 Vi möter ett väldigt bra Häcken men gör en utmärkt match speciellt offensivt och oavgjort vore nog det mest rättvisa. Så prestationsmässigt är vi nöjda, men resultatet fick vi inte med oss idag, säger Robert Nordström efter lördagens Göteborgsutflykt.

Det var HBK-killarna som tryckte gasen i botten när matchen startade och redan efter sju minuter slog Johan Gudmundsson ett inlägg som Hampus Häägg tog emot. Han rundade kallt målvakten och spelade in bollen fram till 1-0.

Samma visa upprepades efter en kvart men då slog Gudmundsson inlägget i luften och på bakre stolpen mötte Häägg upp med pannan och nickade distinkt in 2-0 till de blåa.

Här hade vi önskat lite mer ”seniorkyla” med ledning 2-0 men vi slarvar lite i vår ungdomliga entusiasm och bäddar själva för att Häcken både reducerar och kvitterar inom bara fem minuter, konstaterar assisterande tränaren Alexander Sakac.

HBK:s goda anfallsspel skulle dock ge laget ledningen ytterligare en gång då Oscar Murro med en fin djupledsboll spelade fram Jonathan Wadensten till ett friläge och Wadensten kunde med vänsterfoten ge HBK ledningen med 3-2. ”Getingarna” från Hisingen lyckades dock kvittera till 3-3 som blev pausresultatet i den publikvänliga matchen.

I andra halvlek hade bägge lagen fått mer ordning på sitt försvarsspel och matchen såg ut att sluta 3-3 men med sex minuter kvar fick Häcken till ett bra anfall som ledde till 4-3 och på de minuter som var kvar lyckades HBK inte skapa någon målchans och fick därmed kvittera ut första förlusten i seriespelet 2019.

Sett över 90 minuter så är det en högklassig fotbollsmatch och kan vi lära oss lite av våra misstag idag så blir det här en fin insättning på erfarenhetskontot som spelarna och laget kommer att ha nytta av framöver, avslutar Robert Nordström dagen med.

Nästa uppgift för HBK U17 är hemmamatch mot Trelleborgs FF på söndag 12 maj klockan 14.00 och den matchen spelas på Glänninge Park i Laholm.

BK Häcken U17 – Halmstads BK U17  4-3 (3-3)
0-1  (7) Hampus Häägg, 0-2 (17) Hampus Häägg, 1-2 (19), 2-2 (24), 2-3 (32) Jonathan Wadensten, 3-3 (39), 4-3 (84).

Laget: Zackarias Nilsson – Arlind Begolli (36), Viktor Håkansson (46, 66), Eric Svensson, Charlie Dagård (66) – Johan Gudmundsson (75), Nils Thelander, Måns Mårtensson, Oscar Murro (88) – Hampus Häägg, Jonathan Wadensten (75).

Avbytare: Filip Larsson (36), Isac Persson (46), Robin Berggren (75), Eldin Becirovic (75), Agit Icen (88), Axel Jönsson, Eric Wiberg.