U17 besegrade Trelleborg i Laholm

HBK:s U17-lag gjorde precis som herrlaget och besegrade Trelleborg med uddamålet. HBK:s två mål gjordes av Hampus Häägg och Oscar Murro.
HBK inledde piggt och skapade tidigt ett tryck mot Trelleborgs mål. Och i 13:e matchminuten rasslade det i nätmaskorna bakom Trelleborgskeepern. Målet tillkom efter ett fint samarbete mellan Jonathan Wadensten och Gabriel Gudmundsson på högerkanten, och tillslut var det Hampus Häägg som kunde trycka in bollen från nära håll.

Ett rättvist ledningsmål med bud på mer. Lagkaptenen Nisse Thelander var nära att utöka ledningen med en boll som strök ribban, och samme Thelander passade fram Wadensten som skickade in en boll som rullade parallellt med mållinjen. Två framrusande HBK:are fick dock inte träff på bollen.

Men bara minuten senare kom HBK i ett nytt fint anfall och Oscar Murro kunde göra 2-0 till klubben.

Det hade kunnat vara större siffror till Bollklubbens favör i paus - men 2-0 stod sig till den 52:a minuten, då Trelleborgs enda reducering kom in. Andra halvlek var betydligt jämnare, men HBK lyckades hålla ut och fick jubla tillsammans efter en härlig seger.

Halmstad – Trelleborg 2-1 (2-0)
1-0 (13) Hampus Häägg, 2-0 (19) Oscar Murro, 2-1 (52)

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson (59), Eric Svensson, Isac Persson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson (79), Nils Thelander, Melvin Sjöland, Oscar Murro (75-79) – Jonathan Wadensten, Hampus Häägg (69). Avbytare: Måns Mårtensson (59), Eldin Becirovic (69), Robin Berggren (75), Eric Wiberg, Axel Jönsson, Agit Icen, Petter Andersson.