Tony Karlsson slutar som klubbchef i HBK

Den 12 mars 2019 meddelade HBK:s klubbchef Tony Karlsson för styrelsens ordförande Pelle Nilsson att han säger upp sig från sin roll som klubbchef i HBK. Tony kommer vara kvar ett tag framöver, men därefter lämnar han sin roll som klubbchef, men fortsätter jobba ideellt för klubben.
– Jag kom tillbaka till HBK vid årsskiftet 2010-2011 efter att ha varit borta i tio år. Och det känns som att det är dags både för mig och klubben att göra något annat nu. Den 12 mars gick jag till Pelle och meddelade honom att jag säger upp mig, men sa också att jag kan stanna kvar och arbeta ideellt i klubben som för mig och andra betyder så mycket. HBK är en fantastisk klubb som just nu har utmaningar främst ekonomiskt men potentialen finns för att vara topp tio i Sverige över tid och med stöd från företag och övriga så hoppas jag att Magnus Haglund nu får tid att arbeta för att klara de sportsliga utmaningarna framöver, säger Tony Karlsson.

Tony kommer alltså sluta som klubbchef, men fortsätter jobba ideellt för klubben framöver. 

– Den 12 mars och perioden precis därefter var en intensiv periodinför seriestarten som tyvärr sedan ersatts av uteblivna sportsliga resultat. Så det har inte riktigt varit läge att gå ut med denna informationen. Men nu när vi  anställt Magnus Haglund som manager, som kan ta över en del av arbetsuppgifterna jag har haft till sommaren, så kändes det mer okej att gå ut med informationen, säger Tony Karlsson.

Pelle Nilsson, ny ordförande i HBK:s styrelse, berättar om sina tankar: 

– Det är givetvis tråkigt att Tony har valt att lämna sin roll som klubbchef i HBK, men som ordförande så måste jag förhålla mig till verkligheten och blicka framåt och vi har tillsatt en rekryteringsgrupp och arbetar med att hitta en ersättare, säger han och fortsätter: 

– Det kommer bli svårt att hitta en ersättare i det korta perspektivet, men vi arbetar intensivt för att få fram några kandidater.