2
Minuter
Mål!

Tidigt GAIS-mål fick HBK på fall

En tuff matchinledning med ett tidigt insläppt mål, och en  utökad ledning för bortalaget gjorde att GAIS gick som segrande lag från matchen, trots en HBK-reducering. Matchen slutade 1-2.
HBK åkte på en kalldusch direkt. GAIS började med bollen, och lyckades hålla i den de inledande minuterna och vaskade fram en hörna. En fint slagen hörna som nickades in i mål genom lagkaptenen Marcus Bergholtz.

Spelet böljade en del efter GAIS ledningsmål. Spelarna kände på varandra, och bollinnehavet pendlade mellan de båda lagen, och det var svårt för både HBK och GAIS att skapa längre anfall.

I den 22:a minuten kom nästa kalldusch för HBK. 2-0 till GAIS kom efter att det blivit lite hönsgård i HBK:s försvar, bollen studsade fram och tillbaka och HBK lyckades inte rensa. Istället kunde Nikola Ašćerić trycka in bollen i mål från nära håll.

Matchen fortsatte bölja och det var svårt för båda lagen att hålla i bollen. Men i den 32:a matchminuten kom en reducering för HBK. Efter en fint slagen hörna av Pontus Silfwer kunde Rasmus Wiedesheim-Paul dundra in bollen från utkanten av straffområdet.

Målet gav HBK energi direkt och Rasmus Wiedesheim-Paul var nära att kvittera två minuter senare, men GAIS målvakt fick göra en fin räddning och lyckades freda sitt mål. Därefter kom HBK i anfallsvåg efter anfallsvåg och GAIS fick inrikta sig på att försvara sig.

1-2 stod sig till halvtidsvilan, men HBK hade varit nära flera gånger om att kvittera.

När solen långsamt sänkte sig över Örjans vall och de båda klackarna höjde ljudnivån inne på arenan blev spelet allt mer tempofattigt eftersom domaren blåste många frisparkar i inledningen av den andra halvleken.

HBK gjorde två byten med förhoppningen att få fart framåt, då Boakye och Tot Wikström kom in på plan  istället för Silfwer och Kurtulus. Men GAIS försvarade sig väl och HBK hade svårt att komma rättvända i straffområdet, så de riktigt farliga målchanserna uteblev. HBK lyckades dock etablera lite tryck mot GAIS mål, men GAIS vann tillslut med 2-1.

- Vi kommer fortsätta jobba hårt och tålmodigt och då kommer förhoppningsvis poängen komma, konstaterade manager Magnus Haglund efter matchen.

Se presskonferensen efter matchen nedan.