Storseger för HBK Dam mot Kullabygden

Efter ett par jämna matcher kunde HBK Dam under eftermiddagen krossa Kullabygden med hela 8-1.
Målskyttarna för HBK var många när man tog emot Kullabygden på Halmstad Arena IP under söndagseftermiddagen. Solen sken och HBK bjöd på finfint spel, många mål och tre poäng.

Redan efter en kvarts spel kom första målet. Zara Jönssons hörna nickades in av Linn Eskilsson och 1-0 var ett faktum. HBK tryckte på för mer - och det var nästan enbart spel på Kullabygdens planhalva.

Men efter 22 minuters spel hade matchen kunnat sluta på ett helt annat sätt. Kullabygden hade nämligen en ribbträff, och HBK:s press hade mattats av. Men tillslut kunde Emma Nielsen utöka till 2-0, assisterad av Moa Karlsson, och bara några minuter senare - precis innan halvtid, kom 3-0. Alexandra Hellekant stod för en finfin aktion på vänsterkanten, bollen nådde så småningom Zara Jönsson som spelade fram till Moa Karlsson som från nära håll kunde göra 3-0.

Två minuter in i andra halvlek prickade Eskilsson stolpen, men Hellekant kunde därefter göra 4-0 till de blåa efter ett snyggt skott. 5-0 gjordes av Eskilsson en kvart in i andra halvlek, och fem minuter senare tryckte Arbnora Robeli in 6-0 på straff. En säker straff där bollen satt vid vänstra stolpen. 7-0 var även det av Linn Eskilsson, assisterad av Jönsson som även assisterade Hellekant vid 8-0.

Med dryga fem minuter kvar av matchen fick Kullabygden med sig ett litet tröstmål och matchen slutade 8-1 till HBK som dansade segerdans under den gassande majsolen.