På lördag väntar halländskt derby

På lördag möter HBK den största skrällen i årets upplaga av Superettan; serieledarna Varberg, på bortaplan i ett halländskt derby.  
När HBK tidigare mött Varberg har Halmstad alltid varit favoriter. Så är det inte riktigt på lördag, när klubben åker några mil norrut för att möta det grönsvarta laget som chockat fotbollssverige och som toppar Superettan på 22 poäng, sju poäng före Mjällby. Samtidigt som Varberg har gått som tåget - och bara tappat poäng en gång, har HBK haft en tung start, och är ett av många lag som skrapat ihop sju poäng och ligger en bra bit längre ner i tabellen. 

– Vi kommer från en förlust och en start på säsongen som är sämre än vi och alla runtomkring har väntat sig. Det är en revanschlusta och ett läge att bevisa att vi också vill vara där uppe, och det finns inget bättre tillfälle att bevisa det än mot serieledarna, säger Pontus Silfwer. 

I senaste matchen mot GAIS blev det tyvärr en uddamålsförlust, men Silfwer var högst inblandad i HBK:s reduceringsmål, då han slog in en hörna i straffområdet. 

– Vi vill ju att hörnan ska komma på första stolpen och det är väl Peter som först är när att träffa med huvudet, och någon annan som är nära på volley och sen dök den upp till ”Ralle” som gick på ett fantastiskt avslut. Det var många lägen på vägen där, så det var fint att den kunde hitta mål tillslut, minns Pontus Silfwer. 

För att HBK ska komma tillbaka till vinnarspåret blir det framför allt viktigt att försvarsspelet sitter.

– För det första så måste vi ta med vårt fina försvarsspel som vi hade borta mot Trelleborg och i 60 minuter mot GAIS. Vi ska sätta försvarsspelet och börja därifrån. Sen skapar vi alltid målchanser framåt. Sen måste vi ha mer rörelse där framme och kanske inte alltid ta första bästa läget att gå på avslut och slå den avgörande passningen, utan bearbeta motståndarna den sista tredjedelen och hitta de enkla lägena, gå framåt och skapa situationer också. 

Haglund har varit manager i ungefär en vecka – hur tycker du den här första tiden har varit? 

– Det har varit speciellt. Vi har ju spelat två matcher och han har haft fyra träningar på sig. Jag tycker personligen han går rätt väg och försöker sätta sina principer i försvarsspelet och därifrån implementera små, små nycklar i anfallsspelet lite eftersom, säger Silfwer.