UT:  #23 Filip Tronet  -  IN:  #19 Douglas Karlberg.
Minuter
Gult kort
#26 Edvin Kurtulus

Mållöst mellan HBK och VSK

Matchen mellan HBK och Västerås SK slutade 0-0, trots mängder med målchanser för HBK och ett emellanåt riktigt fint spel då de yngre HBK-spelarna visade upp sina kvaliteter.
HBK inledde matchen med mycket vilja och offensivlusta. Rasmus Wiedesheim-Paul och Erik Ahlstrand hittade varandra otroligt väl och var inblandade i flera chanser framåt, liksom Thomas Boakye och Sadat Karim. Spelet var emellanåt riktigt fint, och chanserna vassa, och supportrarna levde sig in i matchen, klacken gav fint stöd och publiken på sittplatsläktaren gjorde sitt för att få laget att lyfta sig.

Västerås skapade bara ett par chanser under hela första halvlek, samtidigt som HBK borde gjort både ett och två mål på de lägena man hade. Men Västerås målvakt och försvaret ville annat, och man täckte bollar och gjorde ett par fina räddningar och det stod 0-0 på resultattavlan i halvtidsvilan.

HBK fortsatte att äga spelet i den andra halvleken, men hade inte lika många chanser framåt som i den första halvleken. Västerås däremot fick allt svårare att skapa lägen, och spelet var allt som oftast beläget på HBK:s offensiva planhalva.

Hemmalaget hade också ett par riktigt fina lägen att ta ledningen, men Västerås målvakt gjorde det bra i målet, och försvararna täckte boll som om det inte finns en morgondag. HBK hade till och med en boll i mål – men Sadat Karims mål dömdes bort för offside.

När solen bröt igenom molnen och långsamt värmde upp publiken fortsatte HBK trycka på för ett ledningsmål. Alexander Johansson fick chansen i slutminuternas jakt på mål – och var nära att avgöra till HBK:s fördel, men matchen slutade mållöst och det blev delad poäng.

Vi kommer ut idag och gör det vi har jobbat med och får till det på ett jättebra sätt. Vi var bra mot Degerfors, men vi är ännu bättre idag. Vårt höga och aggressiva försvarsspel sitter och vi skapar stora chanser, där några av dem är enklare att sätta än missa. Vi har helt öppet mål tre gånger. Det var en sån dag där vi inte fick dit bollen. Men jag kan inte annat än vara jättenöjd med prestationen som görs av våra spelare. Att vi inte får in bollen är väldigt frustrerande, vi har ju 14-2 i chanser och det borde resultera i en övertygande seger, säger Magnus Haglund efter matchen.

Det är en bra poäng för oss, vi hade det rätt tufft där ute. De skapar många chanser, men vi har en väldigt bra målvakt och en backlinje som kämpar för varandra och städar upp bollarna, säger Västerås tränare Thomas Gabrielsson.