Magnus Haglund ny manager i HBK

Vid ett extrainkallat styrelsemöte under gårdagen beslutades att avsluta Igor Kruljs uppdrag som huvudtränare för Halmstads Bollklubb. Ny manager blir Magnus Haglund, som återvänder till Halmstad efter en tid i bland annat Elfsborg och Norge.
Under tisdagen skrevs ett 3,5-årigt avtal med Halmstads Bollklubb och Magnus Haglund som ny manager i Halmstads BK:s herrlag. 

– I Magnus har HBK rekryterat en erfaren manager med en lång meritlista som kommer tillbaka hem. Vi hoppas att Magnus kan få en bra start och få ut kapaciteten som finns i vår trupp kortsiktigt men också tillsammans med övriga ledare forma HBK för en era i Allsvenskan på lång sikt, säger klubbchef Tony Karlsson. 

Till grund för beslutet att avsluta Kruljs uppdrag som huvudtränare ligger de uteblivna sportsliga resultaten och dess påverkan på hela verksamheten. 

– Att vara tränare i en elitklubb handlar om att skapa resultat och oavsett hur bra man tycker om olika individer och deras sätt att arbeta måste man fatta beslut baserat på det man tror ger en maximering av resultat, säger Tony Karlsson, klubbchef för HBK och fortsätter:

– Igor Krulj är en väldigt omtyckt och duktig fotbollstränare som har varit uppskattad i sin gärning men också som människa under den resan han har varit med. 

Magnus Haglund tar nu över som manager och har bland annat tränat Elfsborg i två perioder och norska Lilleström SK, men har också varit verksam i HBK. 

– Jag har starka känslor för den här klubben som är en klubb som jag har verkat i både som spelare och ledare, och så har jag varit heltidsanställd som ungdomsledare här. Som HBK:are sen barnsben ser jag det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få träna HBK och dessutom är det en förening som har en god tradition att ta fram egna spelare, och det har ännu mer understrukits de senaste åren. Det gör det extra spännande att få jobba med egna spelare. Det finns en mycket intressant potential i klubben. Det är ett tufft läge i klubben nu men vi har ambitionen att jobba stenhårt varje dag för att göra en resa uppåt, säger Magnus Haglund.

Vad vill du utveckla i HBK?

– På kort sikt behöver vi skapa en jämnhet. Stundtals har det sett bra ut, men stundtals har det fallerat lite. Så det är det första att ta tag i och sen givetvis att på sikt utveckla och lägga till nya saker i vårt totala agerande vad gäller träning, förberedelse och genomförande av match. 

Magnus Haglund tar över ansvaret i samband med torsdagens träning och kommer leda laget under bortamatchen mot Trelleborg. 

– Det är klart en helt unik situation med två träningar innan det blir tävlingsmatch. Det har jag inte varit med om tidigare och det är en ny erfarenhet och vi ska göra det bästa och mesta av den situationen och vi ska komma så förberedda som möjligt till Trelleborg som vi bara kan, avslutar Haglund.